
Masholm (Maasholm) er en malerisk lille fiskerby, som ligger på en naturskøn halvø, der strækker sig ud i Østersøen og som samtidig beskytter fjorden Slien mod vind og bølger fra det åbne hav. Slien munder ud i Østersøen lige ved spidsen af halvøen, hvorfra der kun er et stenkast til tangen på den anden side med den tidligere militærhavn Olpenitz, som i dag er et stort feriecenter, som stadig er under udvikling.
Området er kendetegnet ved et smukt og varieret landskab. Den yderste del af halvøen er i dag et fuglereservat, hvor man kan nyde naturen og hvor man kan iagttage et hav af fuglearter. Midt i denne smukke idyl ligger vandrehjemmet Masholm, som ikke er et vandrehjem i klassisk forstand. Det drejer sig om et hus til maks. 33 gæster og der er ikke personale derude. Gæsterne skal sørge for sig selv, både med madlavning og rengøring. Det drejer sig altså om et klassisk lejrskolested, som dog også lejes ud til andre former for grupper. Den største fordel er, at man har et hus for sig selv og, at man ikke forstyrres af andre. En helt unik oplevelse i Masholm.
Overnatningsstedet har 33 sengepladser, som er fordelt på fem 6-sengsværelser samt 3 enkeltværelser med eget badeværelse. For gruppeværelserne er der to separate fællesbadeværelser. Der er et fuldt udstyret køkken og to dagligstuer med en mobil skillevæg imellem. TV forefindes.
At skulle sørge for sig selv sammen med gruppen er en del af oplevelsen i Masholm. I det store køkken er der plads til at lave mad sammen. På denne måde er I heller ikke afhængige af at følge faste madplaner eller spisetider. I kan vælge, om I selv vil købe ind eller om maden skal leveres til jer. Hvis I vælger levering, så står personalet i vandrehjemmet i Kappel (Kappeln) for indkøb og levering. Personalet har endvidere et udvalg af opskrifter til fælles madlavning og der er også vejledninger til, hvordan man betjener køkkenredskaberne på stedet.
Fordelene ved at sørge for madlavning og oprydning selv er forskellig fra målgruppe til målgruppe.
Masholm ligger afsides, og det gør stedet attraktivt for mange. Alligevel er der mange ting, man kan foretage sig. Den lille og smukke fiskeriby Masholm inviterer til gåture i stræder og ved havnen. Især om sommeren er der forskellige åbne spisesteder og der er også en købmand, hvor man kan købe de vigtigste dagligvarer.
Fuglereservatet Oehe-Schleimünde inviterer til lange gåture, hvor man kan gå på opdagelse i fuglelivet i området. Der ligger derudover et natur- og oplevelsescenter lige ved siden af vandrehjemmet, som tilbyder forskellige forløb til lejrskoler og andre interesserede. Der tilbydes blandt andet ravslibning, strandforskning med fiskenet, forskellige guidede ture og foredrag omkring naturen i området. Naturcentret samarbejder med vandrehjemmet i Kappel og I er velkommen til at henvende jer til vandrehjemmets personale, for at høre, hvilke muligheder der er. Forløbene bliver som regel sammensat individuelt i forhold til aldersgruppe m.m. Husk at spørge, om der er mulighed for at tilrettelægge et forløb på dansk, hvis dette er nødvendigt for jer. Som udgangspunkt skal I nemlig regne med, at alle aktiviteter foregår på tysk.
Masholm har både en kiteskole og en sejlerskole. Betingelserne i bugten, hvor vandet er fladt og der er mange steder, hvor man kan bunde, er særlig gode, når det gælder om at lære at sejle, kitesurfe, standup-paddle eller windsurfe. Personalet på vandrehjemmet i Kappel kan hjælpe jer med at kontakte de rette steder, hvis i skulle være interesseret i disse tilbud.
Hvis I skulle få lyst til at opleve noget i oplandet, kan I altid besøge Kappel, som ligger 10 km fra vandrehjemmet i Masholm. Kappel er en smuk, lille historisk havneby med gode indkøbsmuligheder, mange spisesteder og en livlig havn ud til Slien. Damptoget "Angelner Dampfeisenbahn" afgår fra havnen i sommerhalvåret mod Sønderbrarup (Süderbrarup) og tilbage igen. Der tilbydes derudover forskellige bådture på Slien, som også kan kombineres med togturen. Hvis I vil ud og sejle på Slien og på Østersøen, er der i øvrigt også afgange fra Masholm.
Derudover kan I besøge Barfusspark Schwackendorf, som er en smuk park, hvor man går på opdagelse med bare fødder på forskellige underlag. Det er også et oplagt sted til at holde en lille picnic med familien eller gruppen. Derudover er der smukke cykelruter i området, især langs Slien og naturområdet Geltinger Birk, som er halvøen der danner grænsen mellem Flensborg Fjord og Østersøen. Der kan lejes cykler i Masholm - lige udenfor byen.
Det, at vandrehjemmet ligger langt ude i naturen gør selvfølgelig rejsen en smule mere besværlig, end hvis man skal til en af de større byer. Hvis man kommer i bil eller egen bus fra Danmark, er det nemmest at tage afkørslen mod Kruså fra motorvejen E45 og krydse grænsen i Kruså. Derefter følger man omfartsvejen B200 og derefter skiltene mod Kappeln på B199. På denne måde kommer man nemmest rundt omkring Flensborg by.
Det er muligt at rejse hele vejen til Masholm med tog og bus og der er enkelte gode forbindelser fra Danmark af. DSB kører med InterCity-tog hele vejen til Flensborg. Herfra skal I et smut med bybussen ned til busstationen (Zentrale Omnibus), hvor I kan skifte til bussen mod Kappel. I Hasselberg skal I så skifte til bussen mod Masholm, som bringer jer til stoppestedet Exhöft, hvorefter I skal gå de sidste to km til vandrehjemmet. Hele rejsen uden gåturen tager under tre timer fra Fredericia og I skal regne med tre skift med korte ventetider. Vandrehjemmet i Kappel kan være behjælpelig med at transportere jeres baggage fra stoppestedet til vandrehjemmet.
Husk, at der er særlige betingelser for at overnatte på vandrehjem i Tyskland. I skal være medlem i det tyske vandrehjemsforbund eller en tilsvarende international organisation. Der er mulighed at købe et medlemskort på stedet, når man booker. Da vandrehjemmet i Masholm skal bookes i forvejen via vandrehjemmet i Kappel og da det kun udlejes eksklusivt til en gruppe ad gangen, er det en god idé at spørge personalet i Kappel, hvilken mulighed der er bedst for jer. Derudover kan i læse mere om reglerne på det tyske vandrehjemsforbunds hjemmeside (på engelsk).
Sted |
Jugendherberge Maasholm - Umwelthaus Exhöft-Seeberg 1, 24404 Maasholm, Tyskland |
---|---|
Overnatningstype | Lejrskole og kursuscenter |
Målgruppe | Familier, Lærere / skoler, Studerende, Voksengrupper, Voksne / par, Ældre |
Telefonnummer | +49 4642 85 50 |
maasholm@jugendherberge.de | |
Hjemmeside | Gå til hjemmeside |
Betjening på dansk | Nej |
Info til åbningstider | Kontakt er receptionen i Jugendherberge Kappeln. Åbningstiderne der er fra 08:00 - 22:00. Betaling sker ligeledes på Jugendherberge Kappeln på forhånd. |
Check in tidligst | 16:00 |
Check ud senest | 10:30 |
Booking URL | Book her! |
Antal sengepladser | 33 |
Antal værelser | 8 |
Antal twin-værelser | 3 |
Tager imod grupper | Ja |
Maksimal gruppestørrelse | 33 |
Mindretalsorganisation: Nej
Jugendherberge Kappeln, Kappeln
Kappel er en smuk og hyggelig havne- og fiskerby ved fjorden Slien med 14 strande i nærheden og mulighed for at sejle på fjorden eller bare hygge i den historiske gamle by og ved havnen. Leder du efter efter et godt og billigt overnatningssted til din familie eller gruppe, så er det lokale vandrehjem oplagt.
Campingplatz Seehof, Pommerby
Er I på udkig efter en campingplads med gode muligheder for at nyde havet og naturen? Campingplatz Seehof ligger direkte til en dejlig strand og der er gode muligheder for lange cykel- og vandreture. Og hvis I lyst til kultur, shopping og lidt natteliv, så kan I nå til Flensborg eller Slesvig på under en time.
Christianslyst, Nottfeld
Vidste du, at der ligger et dansk kursuscenter midt ude i Sydslesvigs smukke natur mellem Slien og Flensborg Fjord? Hvis du er på udkig efter et fredeligt sted til f.eks. lejrskole, ungdoms- eller voksengruppe, så er dette det rigtige sted til jer.
Campingplatz "Fördeblick" Westerholz, Westerholz
Fördeblick = fjordudsigt. Campingpladsen Fördeblick er omgivet af smuk natur, gode strande og en hyggelig havn med spisesteder og isbutikker. Og kun en halv times kørsel til Sydslesvigs hovedby Flensborg.
Jugendherberge Eckernförde, Eckernförde/Ostsee
Nyd et ophold lige ved en af Sydslesvigs fineste strande på østkysten. Vandrehjemmet i Egernførde er en perfekt base for udflugter i naturen, cykelture langs Østersøen, et smut til Slesvig-Holstens hovedstad Kiel eller et eventyr i nervepirrende højder i en af de største klatreparker i Tyskland.
Barfusspark Schwackendorf, Hasselberg
I BARFUSSpark Schwackendorf er hovedattraktionen en meget undervurderet kropsdel, nemlig jeres egne fødder. Her kan I gå på opdagelse på forskellige undergrunde på bare fødder og få en hyggelig og lidt anderledes dag sammen med hele familien.
Angelner Dampfeisenbahn, Kappeln
En tur med damptoget Angelner Dampfeisenbahn bringer jer tilbage til tiden i 1920erne. Her kan I opleve det smukke, sydslesvigske landskab fra et helt nyt perspektiv. Og hvis I booker en oplevelsesrundrejse, kan en del af turen endda foregå med skib på den smukke fjord Slien.
Turistinformationen i Kappel, Kappeln
Kappels historie er præget af fjorden og havet. På denne bytur med dansktalende guide kan i opleve byens maritime historie og få indblik i fiskernes hverdag, både i gamle dage og i dag. På besøget på et lokalt røgeri venter der duften af friskrøget fisk og en smagsprøve på en lokal specialitet.
Turistinformationen i Kappel, Kappeln
Kappel er en hyggelig fiskerby som ligger ved fjorden Slien. Sammen med en dansktalende guide kan i gå på opdagelse i de historiske kvarterer og og dykke ned i byens historie. Højdepunkterne på turen er besøget af Nikolajkirken og den historiske vindmølle med en pragtfuld udsigt udover byen.
Entdeckerbad, Damp
Et besøg på badelandet Entdeckerbad i Damp kan redde en hver regnfyldt feriedag. Tre op til 100 m lange rutsjebaner, en familievenlig tekstilsauna og en flot udsigt over havet er højdepunkterne, som i kan glæde jer til. Og hvis i bliver sultne, så tilbyder caféen på et godt, varmt måltid mad.
12. december 2023 19:30
Flensborghus
Har du lyst til en lidt anderledes biografoplevelse? Så kig forbi Flensborghus og få dig en hyggelig filmaften sammen med ligesindede. Aftenen bliver indledt med et kort oplæg om filmen. Du kan derudover glæde dig til et lækkert ostebord og et godt glas rødvin!
14. december 2023 - 13. januar 2024
Flensborg Bibliotek
Hvert år hyldes de bedste pressefotos og fotografer i Danmark. Prisen for årets bedste foto modtog fotografen Anthon Unger. De bedste billeder fra 2022 kan du selv opleve på Flensborg Bibliotek fra den 14. december.
15. december 2023 15:00
Flensborg Bibliotek
Så er det atter tid til årets juletræsfest på børnebiblioteket. I kan glæde jer til en eftermiddag med masser af adventsstemning og julehygge. Og det kunne jo være, at julemanden måske lægger ruten forbi biblioteket netop denne dag.
Landschaftsmuseum Unewatt, Langballig
I friluftsmuseet Unevad står tiden stille. Museumsruten gennem det smukke angelske landskab og gennem de gamle, historiske bygninger tager jer på en tidsrejse til livet på landet i gamle dage. Og for at børnene ikke skal kede sig, er der spændende tilbud til både børnefamilier og skoleklasser.
Ostsee Info-Center, Eckernförde
Har du nogensinde tænkt over, hvad der befinder sig under Østersøens nogle dage spejlglatte, andre dage brogede vandoverflade? I Egernførde kan du opleve Østersøens oftest skjulte beboere uden at få våde tæer. Og hvis i foretrækker den ægte vare, så er der også mulighed for at opleve den ægte vare.
Museum Eckernförde, Eckernförde
Egernførde er i dag en hyggelig, lille ferieby ved havet. Men det har ikke altid været sådan. I byens museum kan du opleve, hvordan byen udviklede sig til det vi ser i dag og hvordan krigeriske handlinger mellem Danmark og Slesvig-Holsten fik sparket byen op på sin egen lille side i historiebøgerne.
Schloss Glücksburg, Glücksburg
Lyksborg Slot er et ægte vandslot, som har stået model i flere TV-udsendelser og som er et af de mest kendte fotomotiver fra regionen. Her kan I opleve stedets spændende forbindelse til det danske monarki, og hvis I planlægger jeres bryllup, har I måske fundet det rigtige sted til jeres fest.
Wikinger Museum Haithabu, Busdorf
Vidste du, at vikingebyen Hedeby sammen med Danevirke siden 2018 er UNESCO verdensarv? Vikingemuseet hører til de mest betydningsfulde arkæologiske museer i Tyskland. Her kan du for alvor dykke ned i vikingetiden og udforske den tidlige danske og europæiske historie.
Museumsinsel Schloss Gottorf, Schleswig
Vidste du, at Gottorp Slot var et vigtigt kulturelt centrum i Europa i det 17. århundrede? I museet for kunst- og kulturhistorie kan du på over 15.000 kvadratmeter opleve kunst fra middelalderen til i dag. Derudover får du mulighed for at få et helt nyt perspektiv på Danmarkshistorien.
Café Kranz, Niesgrau
Kan en café være en rejse værd? Café Kranz er i hvert fald et sted, som mange sydslesvigere planlægger deres udflugter efter. Der lokkes med et stort udvalg af lagkager og andre søde sager og en hyggelig atmosfære med antikke møbler, historisk kakkelovn og en idyllisk sommerhave.
Restaurant Miral, Eckernförde
I den smukke havneby Egernførde, på havnespidsen lige ved vandet, finder I restaurant Miral. Selvom restauranten først åbnede i 2017 har den allerede ry for at være et af de bedste spisesteder i regionen.Dertil kommer en fantastisk beliggenhed midt i byen og en smuk udsigt over havnen.
Restauranten på Hotel Strandleben, Schleswig
Restauranten på Hotel Strandleben ligger direkte ved bredden af fjorden Slien i Slesvig. Hvis I er på udkig efter en fin middag eller blot en kop kaffe med en aldeles flot udsigt over vandet, så er dette sted det rigtige for jer.
Restaurant Felix på Strandhotel Glücksburg, Glücksburg
Er I på udkig efter en spændende kulinarisk oplevelse, hvor man samtidig kan nyde en hyggelig aften ved vandet? Restaurant Felix byder ikke kun på et benådet køkken, men også på den perfekte beliggenhed, der i hvert fald skaber forudsætningerne for en uforglemmelig aften.
Meierei Dirk Luther, Glücksburg (Ostsee)
En 2-stjernet restaurant parret med et af de bedste hoteller i regionen samt en spektakulær beliggenhed. Hvis I er ude efter en helt særlig kulinarisk oplevelse i enestående omgivelser, så er et besøg på Meierei Dirk Luther i Lyksborg-Mejervig noget I ikke må gå glip af.
Restaurant Borgerforeningen, Flensburg
Hyggelig elegance i traditionsrige omgivelser: Restaurant Borgerforeningen har fået navn efter den gamle danske forening Borgerforeningen, grundlagt i 1835. Restaurantens historie er uløselig knyttet til foreningen, med sine nære bånd til det danske mindretal i Sydslesvig og Danmark.
Alle informationer på portalen er blevet produceret med stor omhyggelighed. I tilfælde af fejl eller misvisende informationer gælder de informationer og betingelser på udbydernes hjemmesider og andre af deres publikationer. Hverken Oplev Sydslesvig eller udbyderne kan holdes ansvarlig for fejl i informationerne på denne portal.
2019 © Oplev Sydslesvig.