Alt

Jugendherberge Maasholm - Umwelthaus

Foto: DJH-Landesverband Nordmark

Du er her

Langt væk fra det hele - men et must!

Vidste du, at der findes et vandrehjem i Masholm i Sydslesvig, som man kun kan booke eksklusivt for sig og sin gruppe eller familie? Vandrehjemmet ligger midt ude i naturen med udsigt over strand og hav. Her er I helt for jer selv med mulighed for at fordybe jer i naturen, i arbejde eller lære hinanden bedre at kende.

Masholm (Maasholm) er en malerisk lille fiskerby, som ligger på en naturskøn halvø, der strækker sig ud i Østersøen og som samtidig beskytter fjorden Slien mod vind og bølger fra det åbne hav. Slien munder ud i Østersøen lige ved spidsen af halvøen, hvorfra der kun er et stenkast til tangen på den anden side med den tidligere militærhavn Olpenitz, som i dag er et stort feriecenter, som stadig er under udvikling.

Her kan du overnatte midt ude i naturen med udsigt til strand og hav

Området er kendetegnet ved et smukt og varieret landskab. Den yderste del af halvøen er i dag et fuglereservat, hvor man kan nyde naturen og hvor man kan iagttage et hav af fuglearter. Midt i denne smukke idyl ligger vandrehjemmet Masholm, som ikke er et vandrehjem i klassisk forstand. Det drejer sig om et hus til maks. 33 gæster og der er ikke personale derude. Gæsterne skal sørge for sig selv, både med madlavning og rengøring. Det drejer sig altså om et klassisk lejrskolested, som dog også lejes ud til andre former for grupper. Den største fordel er, at man har et hus for sig selv og, at man ikke forstyrres af andre. En helt unik oplevelse i Masholm.

Der er plads til 33 gæster. Fælles madlavning sørger for sammenhold i gruppen

Overnatningsstedet har 33 sengepladser, som er fordelt på fem 6-sengsværelser samt 3 enkeltværelser med eget badeværelse. For gruppeværelserne er der to separate fællesbadeværelser. Der er et fuldt udstyret køkken og to dagligstuer med en mobil skillevæg imellem. TV forefindes.

At skulle sørge for sig selv sammen med gruppen er en del af oplevelsen i Masholm. I det store køkken er der plads til at lave mad sammen. På denne måde er I heller ikke afhængige af at følge faste madplaner eller spisetider. I kan vælge, om I selv vil købe ind eller om maden skal leveres til jer. Hvis I vælger levering, så står personalet i vandrehjemmet i Kappel (Kappeln) for indkøb og levering. Personalet har endvidere et udvalg af opskrifter til fælles madlavning og der er også vejledninger til, hvordan man betjener køkkenredskaberne på stedet.

Lejrskoler, ungdomsgrupper, seminargrupper og familier: Dette er fordelene ved at overnatte på vandrehjemmet i Masholm

Fordelene ved at sørge for madlavning og oprydning selv er forskellig fra målgruppe til målgruppe.

  • Seminargrupper foretrækker ofte overnatningsstedet, da der kan arbejdes koncentreret uden, at der skal tages hensyn til faste spisetider.
  • Stedet er populært hos skoleklasser og lejrskoler, fordi eleverne har mulighed for at lære at lave mad selv eller lære nye opskrifter at kende.
  • Ungdomsgrupper og familier elsker, at de kan have stedet for sig selv og være uafhængig af andre.
  • Og ny sammensatte klasser har mulighed for at blive rystet sammen henover flere dage. Fælles madlavning styrker her i særlig grad sammenholdet i gruppen og skaber en fælles gruppeidentitet.

Besøg den lille fiskeriby Masholm

Masholm ligger afsides, og det gør stedet attraktivt for mange. Alligevel er der mange ting, man kan foretage sig. Den lille og smukke fiskeriby Masholm inviterer til gåture i stræder og ved havnen. Især om sommeren er der forskellige åbne spisesteder og der er også en købmand, hvor man kan købe de vigtigste dagligvarer.

Oplevelser, aktiviteter og guidede ture i naturen for lejrskoler og andre interesserede

Fuglereservatet Oehe-Schleimünde inviterer til lange gåture, hvor man kan gå på opdagelse i fuglelivet i området. Der ligger derudover et natur- og oplevelsescenter lige ved siden af vandrehjemmet, som tilbyder forskellige forløb til lejrskoler og andre interesserede. Der tilbydes blandt andet ravslibning, strandforskning med fiskenet, forskellige guidede ture og foredrag omkring naturen i området. Naturcentret samarbejder med vandrehjemmet i Kappel og I er velkommen til at henvende jer til vandrehjemmets personale, for at høre, hvilke muligheder der er. Forløbene bliver som regel sammensat individuelt i forhold til aldersgruppe m.m. Husk at spørge, om der er mulighed for at tilrettelægge et forløb på dansk, hvis dette er nødvendigt for jer. Som udgangspunkt skal I nemlig regne med, at alle aktiviteter foregår på tysk.

Kurser i kitesurfing, windsurfing, sejlkurser og stand-up-paddling

Masholm har både en kiteskole og en sejlerskole. Betingelserne i bugten, hvor vandet er fladt og der er mange steder, hvor man kan bunde, er særlig gode, når det gælder om at lære at sejle, kitesurfe, standup-paddle eller windsurfe. Personalet på vandrehjemmet i Kappel kan hjælpe jer med at kontakte de rette steder, hvis i skulle være interesseret i disse tilbud.

Besøg Kappel og kør med damptog eller tag en sejltur på Slien

Hvis I skulle få lyst til at opleve noget i oplandet, kan I altid besøge Kappel, som ligger 10 km fra vandrehjemmet i Masholm. Kappel er en smuk, lille historisk havneby med gode indkøbsmuligheder, mange spisesteder og en livlig havn ud til Slien. Damptoget "Angelner Dampfeisenbahn" afgår fra havnen i sommerhalvåret mod Sønderbrarup (Süderbrarup) og tilbage igen. Der tilbydes derudover forskellige bådture på Slien, som også kan kombineres med togturen. Hvis I vil ud og sejle på Slien og på Østersøen, er der i øvrigt også afgange fra Masholm.

Barfodsparken i Schwackendorf og smukke cykelruter i området

Derudover kan I besøge Barfusspark Schwackendorf, som er en smuk park, hvor man går på opdagelse med bare fødder på forskellige underlag. Det er også et oplagt sted til at holde en lille picnic med familien eller gruppen. Derudover er der smukke cykelruter i området, især langs Slien og naturområdet Geltinger Birk, som er halvøen der danner grænsen mellem Flensborg Fjord og Østersøen. Der kan lejes cykler i Masholm - lige udenfor byen.

Sådan rejser du til Masholm i bil eller egen bus fra Danmark

Det, at vandrehjemmet ligger langt ude i naturen gør selvfølgelig rejsen en smule mere besværlig, end hvis man skal til en af de større byer. Hvis man kommer i bil eller egen bus fra Danmark, er det nemmest at tage afkørslen mod Kruså fra motorvejen E45 og krydse grænsen i Kruså. Derefter følger man omfartsvejen B200 og derefter skiltene mod Kappeln på B199. På denne måde kommer man nemmest rundt omkring Flensborg by.

Kan jeg rejse med toget til Masholm fra Danmark?

Det er muligt at rejse hele vejen til Masholm med tog og bus og der er enkelte gode forbindelser fra Danmark af. DSB kører med InterCity-tog hele vejen til Flensborg. Herfra skal I et smut med bybussen ned til busstationen (Zentrale Omnibus), hvor I kan skifte til bussen mod Kappel. I Hasselberg skal I så skifte til bussen mod Masholm, som bringer jer til stoppestedet Exhöft, hvorefter I skal gå de sidste to km til vandrehjemmet. Hele rejsen uden gåturen tager under tre timer fra Fredericia og I skal regne med tre skift med korte ventetider. Vandrehjemmet i Kappel kan være behjælpelig med at transportere jeres baggage fra stoppestedet til vandrehjemmet.

Bemærk, at der er særlige betingelser for at overnatte i vandrehjem i Tyskland

Husk, at der er særlige betingelser for at overnatte på vandrehjem i Tyskland. I skal være medlem i det tyske vandrehjemsforbund eller en tilsvarende international organisation. Der er mulighed at købe et medlemskort på stedet, når man booker. Da vandrehjemmet i Masholm skal bookes i forvejen via vandrehjemmet i Kappel og da det kun udlejes eksklusivt til en gruppe ad gangen, er det en god idé at spørge personalet i Kappel, hvilken mulighed der er bedst for jer. Derudover kan i læse mere om reglerne på det tyske vandrehjemsforbunds hjemmeside (på engelsk). 

 

Generel information

Sted Jugendherberge Maasholm - Umwelthaus
Exhöft-Seeberg 1, 24404 Maasholm, Tyskland
Overnatningstype Lejrskole og kursuscenter
Målgruppe Familier, Lærere / skoler, Studerende, Voksengrupper, Voksne / par, Ældre
Telefonnummer +49 4642 85 50
E-mail maasholm@jugendherberge.de
Betjening på dansk Nej
Info til åbningstider Kontakt er receptionen i Jugendherberge Kappeln. Åbningstiderne der er fra 08:00 - 22:00. Betaling sker ligeledes på Jugendherberge Kappeln på forhånd.
Check in tidligst 16:00
Check ud senest 10:30
Booking URL Book her!
Antal sengepladser 33
Antal værelser 8
Antal twin-værelser 3
Tager imod grupper Ja
Maksimal gruppestørrelse 33

Service og faciliteter

Busparkering
Legeplads på stedet
Parkering
Eget badeværelse i nogle af værelserne
Ekstra senge (tillægsgebyr)
Fælleskøkken
Have
Opvaskemaskine
Terrasse

Særlige informationer

Mindretalsorganisation: Nej

Andre vigtige informationer
  • Huset ligger midt i et beskyttet naturområde.
  • Stedet tilbyder ikke forplejning, men der kan arrangeres levering af varer, som så kan tilberedes i husets fælleskøkken.
  • Check-in og overdragelse af nøgler foregår på vandrehjemmet i Kappel (14 km fra Masholm)
  • Vær opmærksom på, at der er særlige betingelser i forhold til at man skal være medlem af det tyske vandrehjemsforbund eller en international partnerorganisation (se nærmere i beskrivelsen).

Andre overnatningsmuligheder i nærheden

Aktiviteter i nærheden

Begivenheder i nærheden

Seværdigheder i nærheden

Spisesteder i nærheden