Schloss Glücksburgs logo

Schloss Glücksburg

Foto: Appold

Du er her

Lyksborg Slot - de europæiske kongehuses vugge

Lyksborg Slot er et ægte vandslot, som har stået model i flere TV-udsendelser og som er et af de mest kendte fotomotiver fra regionen. Her kan I opleve stedets spændende forbindelse til det danske monarki, og hvis I planlægger jeres bryllup, har I måske fundet det rigtige sted til jeres fest.

Lyksborg Slot er ikke kun en af de vigtgste seværdigheder i regionen omkring Flensborg, men et af de mest betydningsfulde residensslotte i hele Nordtyskland. Slottet har været filmkulisse for en række tyske tv-serier og også til dele af DRs dokumentar-serie "En Kongelig Familie", hvilken netop belyser slottets enestående betydning ikke kun for historien af det danske monarki, men også for mange andre monarkier i Europa. Kong Christian IX. af Danmark, som voksede op på Lyksborg Slot, var nemlig grundlæggeren til den nuværende lyksborgske slægt. Han havde selv seks børn og hans mange efterkommere, som giftede sig ind i adskillige royale familier, gav ham binavnet "Euopas svigerfar" og Lyksborg Slot den uofficielle titel "vuggen for de europæiske kongehuse".

Et ægte vandslot fra 1600-tallet

Udover sine tidligere beboeres familiehistorier byder slottet og de omkringliggende anlæg på spændende arkitektur og kulturhistoriske oplevelser. Slottet blev bygget i årene 1545 til 1622 på det sted, hvor der indtil reformationen lå et kloster fra cistercienserne, som stammede helt tilbage fra middelalderen. Klosterets granitsten blev delvis genbrugt til slottets fundament og teglstenene til slottets mure, som efterfølgende blev pudset, sådan at bygningen fremstår i sit markante, hvide ydre stadig den dag i dag. Slottet er et ægte vandslot med fire tårne og som ligger i den lyksborgske slotssø. For at komme over til selve bygningen skal man gå henover et bredt stendige, som fører til selve slotspladsen med slottets sidebygninger. Lanternerne på slotspladsen stammer i øvrigt fra Amalienborg Slot i København og blev opført i 1859.

Oplev, hvordan hertugerne og deres familier levede i gamle dage

Slottet huser i dag et museum, som drives af en stiftelse med Christoph, hertug af Slesvig-Holsten-Sønderborg-Glücksborg, i spidsen. Hertugens familie lægger stor vægt på, at slottet stadig den dag i dag fremstår så personlig og livlig som dengang, da der faktisk boede en familie på slottet. Samlingen er især kendt for sine tapesserier og lædertapeter. Stuklofterne i den Røde Sal og i andre rum på slottet er nogle af de tidligste værker i Slesvig-Holsten. Derudover er der et stort udvalg af portrætter fra det 16. århundrede og op til tiden i dag, der dokumenterer mange af de vigtige historiske begivenheder i den meget omskiftelige dansk/tyske historie.

Rundvisninger og forskellige tilbud til børn

Der tilbydes Audioguides på dansk, engelsk og tysk. For børn er der forskellige tilbud, som f.eks. børnefødselsdage, børnevenlige rundvisninger m.fl. Flere informationer kan i finde på udbyderens hjemmeside (på dansk). Kontakt evt. udbyderen for at høre, om alle tilbud kan gennemføres på dansk.

Romantisk fotomotiv og eftertragtet sted for bryllupper

Et andet highlight på slottet er selve slotskirken med sine loftsfresker, som er lige så gamle som slottet selv, og det udskårne træalter, som stammer helt tilbage fra tiden omkring Trediveårskrigen. Men det er ikke kun kunsten og kulturhistoriske seværdigheder, der tiltrækker interesserede. Vandslottets enestående arkitektur og beliggenheden i slotssøen mit i de smukke, lyksborgske skove byder på en brede vifte af romantiske fotomotiver. Dette har ført til, at der gennemføres en lang række af vielser i slotskirken hvert år. Udover selve vielsen er det også muligt at holde receptionen eller endda hele brylluppet på slottet. Slotsforvaltningen er gerne behjælpelig med den praktiske planlægning omkring jeres bryllup og kan gerne hjælpe med at finde en passende catering-partner, hvis i skulle beslutte jer for at holde brylluppet på slottets Røde Sal eller Orangeriet i slotsparken. Flere informationer finder I her.

Hvis I skulle besøge Lyksborg Slot, kan en gåtur rundt omkring slotssøen varmt anbefales. Turen fører hele vejen rundt om søen, sådan at I kan se slottet fra alle sider. En tur forbi stranden med Lyksborgs flotte promenade langs fjorden er heller ikke den helt store omvej, hvis I er frisk på en travetur på omkring 5 km i alt.

Afhold jeres konference eller familiefest på Lyksborg Slot

Slottet kan med sin unikke atmosfære i de historiske omgivelser danne en flot ramme om jeres begivenhed. Der er et stort udvalg af forskellige sale og værelser egnet til selskaber af forskellig størrelse. Derudover kan slottet anbefale et udvalg af catering-partnere, som vil sørge for, at jeres arrangement også på det kulinariske område bliver en enestående oplevelse. I kan enten læse mere om mulighederne på slottets hjemmeside eller også kontakte slotsforvaltningen, for at høre mere om mulighederne.

 

Generel information

Sted Schloss Glücksburg
Schloss, Glücksburg, Tyskland
Seværdighedstype Arkitektur og historiske bygninger, Kirker, kirkesale og menighedshuse, Museer og Verdensarvssteder, Slotte, borge, ruiner og monumenter, Udsigtspunkter
Målgruppe Familier, Lærere / skoler, Studerende, Virksomhedsledere / firmaer, Voksengrupper, Voksne / par, Ældre
Priser

Enkeltbilletter
Voksne
8,00 €
Pensionister
8,00 €
Tillægsgebyr for voksne og pensionister i Juli og August
1,00 €
Reduceret entré
6,00 €
I Tyskland er reduceret entré en billigere pris for forskellige målgrupper som f.eks. børn, pensionister, studerende eller handicappede. Hvilke persongrupper der er omfattet af reduceret entré er forskellig fra udbyder til udbyder. Der skal som regel fremvises egnet dokumentation, for at få den billigere entrépris.
Gruppebilletter
Voksengrupper fra 10 personer per person
6,00 €
Børne- og ungdomsgrupper fra 10 personer per person
3,00 €
Andre tilbud
Audioguide på dansk
2,00 €
Telefonnummer +49 4631 44 23 30
E-mail info@schloss-gluecksburg.de
Betjening på dansk Ja
Åbningstider
1. Maj - 31. Oktober 2019
Mandag - Søndag:
10:00-18:00
1. November - 30. April 2019
Lørdag - Søndag:
11:00-16:00
Indgangen lukker en time før lukketid.
Mulighed for at indtage medbragt mad / madpakker Nej
Betalingsmuligheder
Alt Alt Alt Alt

Service og faciliteter

Adgang til offentlig transport
Adgang med hunde udendørs
Busparkering
Parkering
Wi-fi
Café
Præsentationsudstyr ved leje af lokaler
Restaurant
Tilbud til skoleklasser
Udlejning af lokaler / konferencerum

Særlige informationer

Mindretalsorganisation: Nej

Andre seværdigheder i nærheden

Aktiviteter i nærheden

Begivenheder i nærheden

Overnatningsmuligheder i nærheden

Spisesteder i nærheden