Alt

BARFUSSpark Schwackendorf

Foto: Pia Biedermann

Du er her

Oplev naturen fra fodperspektiv

I BARFUSSpark Schwackendorf er hovedattraktionen en meget undervurderet kropsdel, nemlig jeres egne fødder. Her kan I gå på opdagelse på forskellige undergrunde på bare fødder og få en hyggelig og lidt anderledes dag sammen med hele familien. 

På den smukke halvø Angel mellem Kappel og Gelting ligger der i Svakketorp (Schwackendorf) en helt særlig familieoplevelse, hvor man helt uden de store tekniske forlystelser kan få en sjov og spændende dag, hvor den egne krop og naturen står i centrum. Det hele drejer sig nemlig om jeres fødder og alt det vi går glip af, ved at gemme dem væk i strømper og sko det meste af tiden i vores hverdag.

Gå på opdagelse på både naturlige og kunstige stier på bare tæer

Både store og små fødder kan glæde sig til en helt speciel oplevelse: På vandrestier med en samlet længde på over 1,5 km bliver I inviteret til at opleve, hvordan det er at gå på faste, fine og fugtige undergrunde. Det gælder om at føle, udforske og opdage det, som vi i vores civiliserede hverdag med fodtøj på asfalterede veje er gået glip af inden for de sidste århundreder. I skal blandt andet være indstillet på at plaske igennem en mudret mose, gå på vådt tørv eller forsigtigt at føle jer frem på en sti, der er fyldt med glasskår. Og det hele sker i en smuk park som er over 2,5 hektar stor.

Et stort kort over Slesvig-Holsten og en lille zoologisk have, hvor I må røre ved dyrene

Et særligt hit er det store, 550 kvadratmeter store kort over Slesvig-Holsten, hvor I kan gå langs delstatens grænser og hvor I kan danne jer et overblik over byerne og naturparkerne i området. Derudover er der en lille zoologisk have med typiske dyr fra området som f.eks. geder, får, kaniner og grise, som I gerne må røre ved. Fra den store udsigtsplatform er der en flot udsigt ud over det smukke, bakkede landskab, som er så typisk for halvøen Angel, og der er et stort græsareal der inviterer til en hyggelig picnic og hvor der også er en fin legeplads. Derudover kan I glæde jer til en hyggelig terrasse, hvor der tilbydes kaffe og hjemmebagt kage.

Det er godt for helbredet, at gå på bare tæer

Ud over at have det sjovt på en ny måde er der faktisk også en del andre fordele ved at smide sko og strømper i ny og næ. Det at bevæge sig på naturlige stier på bare tæer aktiverer føddernes reflekszoner og også tæerne, som ellers er sat i bero i trange sko, får endelig lov til at bevæge sig frit igen. Dette fører til, at I kan opfatte jeres omverden med et helt nyt sæt sanser og at I aktiverer en ny fornemmelse for jeres bevægelser, som vi ellers undertrykker i vores almindelige hverdag. Derfor er barfodparkens målsætningen, at I får en mere direkte kontakt til naturen og at I aktiverer sanser, som I ellers ikke bruger meget i hverdagen, især ligevægtssansen. Vores fødder er egentlig bygget til, at vi går på bare tæer på vidt forskellige undergrunde. I vores moderne hverdag går vi i sko det meste af dagen og skoene tvinger vores fødder i unaturlige holdningsmønstre, hvor de ikke har mulighed for at bevæge sig frit. De positive aspekter ved at gå på bare tæer er derfor mere og mere på vej til at gå i glemmebogen.

Ud over de sundhedsmæssige aspekter er det bare sjovt at gå på bare tæer. Det er en god mulighed for at slappe af og komme af med stress. Parken byder i denne sammenhæng på masser af hyggelige hjørner, hvor man kan lege eller bare slappe af.

Mulighed for at spille minigolf

Barfodparken har også en egen minigolfbane, hvor I kan spille minigolf efter besøget i parken. De der både har været i parken og som ønsker at spille minigolf efterfølgende, kan glæde sig til en gratis slush-ice.

Særlige fødselsdagstilbud til børnefamilier

Barfodparken tilbyder forskellige pakkeløsninger for familier, der gerne vil holde børnefødselsdag i parken. Fødselaren får gratis entré. Der er mulighed for at reservere bænke og en grill og I er velkommen til at medbringe mad til frokosten hjemmefra. Der er forskellige fødselsdagspakker i forskellige prislejer og med forskelligt omfang af ydelser. Blandt andet kan I glæde jer til et flot fødselsdagsbord på parkens terrasse, en skattejagt med overraskelse, ponyridning, fodring af hestene, en flot islagkage, drikkevarer, så meget kage, som I kan spise eller alternativt et par varme pølser per barn. I regnvejr må I gerne benytte parkens flotte EVENT-lade (EVENTscheune), hvor I kan fejre uden at blive våd. Alle fødselsdagspakker og de tilhørende priser finder I på udbyderens hjemmeside (på tysk). Alternativt kan I selvfølgelig også kontakte udbyderen, for at høre mere om mulighederne.

Særlige priser til børnegrupper og tilbud til voksengrupper

For skole-, børnehave- og voksengrupper er der særlige entrepriser og der er forskellige kaffebordspakker for voksengrupper, som omfatter et hyggeligt, dækket kaffebord på parkens terrasse med kaffe, kage og is enten i begrænset omfang eller så meget der nu spises (alt efter, hvilken pakkeløsning i vælger). Det anbefales, at pakkerne bookes på forhånd, sådan at i er sikker på, at der er nok hjemmebagt kage til alle. Gruppepriser og kaffebordspakkerne finder i ligeledes på udbyderens hjemmeside (på tysk).

Generel information

Sted Barfusspark Schwackendorf
Schwackendorf 37, 24376 Hasselberg, Tyskland
Aktivitetstype Forlystelsesparker, Leg og bevægelse
Målgruppe Familier, Lærere / skoler, Studerende, Virksomhedsledere / firmaer, Voksengrupper, Voksne / par, Ældre
Priser

Enkeltbilletter
Voksne
8,00 €
Børn til og med 14 år
6,00 €
Børn under 90 cm
Gratis
Fødselsdagsbørn med pas som dokumentation
Gratis
Familie med 2 voksne og 2 egne børn
25,00 €
Familie med 2 voksne og 3 egne børn
29,00 €
Gruppepriser
Grupper fra 15 personer pr. person
7,00 €
Børnegrupper fra 15 børn pr. barn
5,00 €
Skole- og børnehaveklasser pr. barn
5,00 €
Ovennævnte pris for skoleklasser gælder til og med 9. klasse. For hvert 10. barn er der gratis entré for en ledsager. Yderligere rabatter for grupper er ikke mulige.
Klippekort med 10 klip
Voksne
60,00 €
Børn over 90 cm
40,00 €
Familie med 2 voksne og 2 egne børn
200,00 €
Telefonnummer +49 4642 96 51 78
E-mail info@barfusspark-schwackendorf.de
Betjening på dansk Nej
Foregår begivenheden på dansk? Ikke relevant
Åbningstider
18. April - 20. Oktober
Mandag - Fredag:
10:00-18:00
Lørdag - Søndag:
10:00-19:00
Info til åbningstider Indgangen er åben op til en time før lukketid. I kan afslutte jeres rundtur i parken i fred og ro. Grupper kan også få adgang til parken udenfor åbningstiderne efter foregående aftale.
Varighed 2 -5 timer
Er aktiviteten egnet til kørestolsbrugere? Nej
Anbefalet mindstealder 0 år
Forplejning Ja
Mulighed for at indtage medbragt mad / madpakker Ja
Betalingsmuligheder
Alt Alt
Er tilmelding/booking på forhånd påkrævet? Nej
Booking URL Online tilmelding / booking
Er aktiviteten afhængig af vejret? Ja
Er aktiviteten sæsonafhængig? Ja
Aktivitetsdato Torsdag, 18. april 2019 til Søndag, 20. oktober 2019

Service og faciliteter

Adgang til offentlig transport
Busparkering
Handicapvenligt
Parkering
Legeplads på stedet

Særlige informationer

Mindretalsorganisation: Nej

Andre vigtige informationer
  • Udbyderen anbefaler, at I medbringer håndklæder til at tørre fødderne efter i har været igennem parken. Man kan også låne håndklæder mod et mindre gebyr.
  • Parken er desværre ikke egnet til kørestolsbrugere. Man kan dog nå ud til picnic-området på den store græsplæne med rolator eller barnevogn. De mindre stier er dog ikke egnet til barnevogne og rollatorer.
  • Hunde er ikke tilladt i parken. De må gerne vente på deres ejere på terrassen ved kiosken ved indgangen.
  • Dit besøg i parken sker på eget ansvar. Da der bruges naturmaterialer som f.eks. træ til opgaverne, kan det ske, at man får en splint i foden. Overvej derfor selv, hvor meget du tror dine fødder kan klare, inden du tager hul på en ny opgave.
Andre særlige tilbud
  • Mulighed for at spille minigolf

Andre aktiviteter i nærheden

Overnatningsmuligheder i nærheden

Begivenheder i nærheden

Spisesteder i nærheden

Seværdigheder i nærheden