Alt

Jugendherberge Kappeln

Foto: DJH-Landesverband Nordmark

Du er her

En perle i det smukke landskab i Angel

Kappel er en smuk og hyggelig havne- og fiskerby ved fjorden Slien med 14 strande i nærheden og mulighed for at sejle på fjorden eller bare hygge i den historiske gamle by og ved havnen. Leder du efter efter et godt og billigt overnatningssted til din familie eller gruppe, så er det lokale vandrehjem oplagt.

Kappel (Kappeln) er en smuk lille havneby, som ligger ved fjorden Slien (Schlei) lige på grænsen mellem landområdet Angel (Angeln) og halvøen Svansø (Schwansen). Byen byder på mange små, historiske huse og små hyggelige gyder. På trods af, at byen kun har omkring 8.000 indbyggere, har den udviklet sig til en central indkøbsby for de lokale. De øvrige større byer Slesvig, Flensborg og Egernførde ligger mellem 30 og 50 km fra området. Der er gode indkøbsmuligheder og spisesteder, en livlig havn og regionen byder med sine mange strande og korte afstand til Østersøen på mange aktiviteter, som man kan foretage sig i området.

Billigt overnatningssted til grupper og familier 

Hvis du vil besøge området med din gruppe eller familie og leder efter et godt og billigt sted at bo, så er vandrehjemmet i Kappel det rigtige sted for jer. Vandrehjemmet ligger direkte ved fjorden og fra udearealet er der en smuk udsigt til vand og by. Midtbyen ligger lige på den anden side af den smalle fjord og det tager kun ca. et kvarter at gå fra vandrehjemmet henover broen til byens gamle bydel i centrum.

Vandrehjemmet har 176 sengepladser fordelt på 2- til 6-sengsværelser. Der er vaskekumme på alle værelserne. Der er som udgangspunkt fælles bad og toilet centralt på gangene. Der er særlige værelser til gruppeledsagerne, hvor af flere har eget bad og toilet. Der er i alt seks dagligstuer og to klublokaler, en hyggelig pejsestue og et diskotekslokale.

Særlig familievenligt overnatningssted med mange fritidstilbud både indendørs og udendørs

Vandrehjemmet er særlig indrettet til at imødekomme børnefamiliers behov. Der er specielle familieværelser, som delvis har eget badeværelse, og der er et legelokale til de små gæster med bøger og legetøj. Der er legeredskaber udendørs og andet udstyr til børnefamilier som f.eks. rejsesenge, babyphones, flaskevarmere og et puslerum.

På vandrehjemmets udeareal er der mange muligheder for aktiviteter. Man kan spille beachvolleyball og basketball. Derudover er der en grillplads og hvis vejret er til det, kan der tændes et lejrbål på stedets bålplads. Indendørs er der billard, bordtennis og bordfodbold.

Vandrehjemmet sørger for måltiderne, mulighed for catering til seminarer og andre arrangementer

Overnatter I på vandrehjemmet, behøver I ikke at bekymre jer om madlavningen. Der er fuld forplejning på vandrehjemmet. Det varme hovedmåltid serveres om aftenen og en gang om ugen tilbydes der indenfor hovedsæsonen en fælles grillaften, hvor alle gæster er velkommen til at deltage. Til frokost er der mulighed for selv at smøre madpakker udfra det der serveres til morgenmaden. Hvis der er nogen i jeres gruppe, der foretrækker vegetariske retter eller som har brug for, at der tages hensyn til særlige religiøse behov, så kan dette også lade sig gøre. Vandrehjemmet tilbyder også catering til seminarer eller andre, særlige arrangementer. Kontakt personalet inden rejsen, for at at lave disse særlige aftaler

Gruppelokaler til seminargrupper og musikgrupper og særlige oplevelsestilbud til lejrskoler

Vandrehjemmet har seks gruppelokaler, som kan bruges til seminarer og andet fagligt arbejde. Lokalerne er udstyret med både digitalt og analogt præsentationsudstyr. Rummene er også egnet til musikgrupper og der er et klaver, som gerne må bruges til prøverne. Bemærk, at lokalerne skal bookes i forvejen og at der opkræves et lejegebyr. Vandrehjemmet byder på forskellige pakkepriser til seminar- og musikgrupper, som også omfatter forplejning. Derudover er der særlige weekendtilbud til kor-, orkester og andre musikgrupper.

Hvis du skal ud at rejse med din klasse, så tilbyder vandrehjemmet særlige pakkeløsninger til lejrskoler, som indeholder flere overnatninger og oplevelspædagogiske forløb indenfor emnerne kultur og samfund, sundhed og idræt og miljø og natur. Tilbuddene kan ses på udbyderens hjemmeside (på tysk). Kontakt venligst udbyderen for at høre mere om mulighederne og især, om det er muligt at tilbyde pakkerne på dansk, hvis der er behov for det.

Masser af strande, historiske bygninger, bådture på Slien og en tur med damptoget gennem Angels smukke landskab

Kappel ligger som sagt direkte ved fjorden Slien og der er kun syv km til Østersøens fine strande. Der er i alt 14 strande i nærheden, hvilket jo lægger op til en klassisk badeferie. Selve byen med sine gamle huse og hyggelige gyder er i Tyskland kendt fra TV-serien "Der Landarzt", som er meget populær blandt tyskerne. Kulturelle seværdigheder i byen er blandt andet Nikolaikirken, de mange borgerhuse fra 1800- og 1900-tallet og den største hollændervindmølle i Slesvig-Holsten. En helt særlig seværdighed er fiskehegnet ude i Slien, som er beregnet til sildefangst. Det var en gængs metode at fange fisk på engang og hegnet er nu det sidste af sin art i Europa.

Derudover er der forskellige udbydere, som arrangerer bådture på Slien og man kan også selv leje motorbåde. I sommerhalvåret afgår damptoget "Angelner Dampfeisenbahn" fra Kappel mod Sønderbrarup og retur.Turen kan kombineres med en bådtur på Slien fra Kappel til Lindånæs (Lindaunis), hvorfra man enten kan cykle eller tage bussen til Sønderbrarup, hvorfra damptoget kører tilbage til Kappel.

Er det muligt at tage toget hele vejen fra Danmark til Kappel?

Kappel ligger langt fra Slesvig og Flensborg, som ligger på togstrækningen mellem Hamborg og Flensborg og videre mod Fredericia i Danmark. Men der er en god offentlig busforbindelse mellem Flensborg og Kappel. DSB kører med InterCity-tog hele vejen til Flensborg, som er det første stop i Tyskland. Derfra skal i med bybussen et kort smut ned i byen til busstationen (ZOB), hvor I skifter til bussen til Kappel. Hele turen fra Fredericia til Kappel tager lidt under tre timer. Fra busstationen i Kappel er der ca. 1,3 km til vandrehjemmet. Forbindelsen vises ikke på DSB-Udlands hjemmeside. Den kan dog indtastes på Deutsche Bahns hjemmeside (på tysk) og det er også muligt at booke billetter her.

Hvis I rejser i bil eller egen bus, tager turen mellem to og tre timer, hvoraf den sidste time er landevej mellem Flensborg og Kappel.

Husk! Særlige betingelser for at overnatte på vandrehjem i Tyskland

Bemærk, at der er særlige betingelser, når i skal overnatte på et tysk vandrehjem. I skal være medlem af det tyske vandrehjemsforbund eller en tilsvarende international organisation. Der sælges også medlemskort på overnatningsstedet. Det er dog en god idé at kontakte vandrehjemmet inden I rejser, for at høre, hvilke muligheder der er. Læse mere om medlemskabet på vandrehjemsforbundets hjemmeside (på engelsk).

Generel information

Sted Jugendherberge Kappeln
Eckernförder Str. 2, 24376 Kappeln, Tyskland
Overnatningstype Hostel/Vandrehjem
Målgruppe Familier, Lærere / skoler, Studerende, Virksomhedsledere / firmaer, Voksengrupper, Voksne / par
Telefonnummer +49 4642 85 50
E-mail kappeln@jugendherberge.de
Betjening på dansk Nej
Receptionens åbningstider Mandag - Søndag:
08:00-22:00
Check in tidligst 16:00
Check ud senest 10:00
Betalingsmuligheder
Alt Alt Alt
Booking URL Book her!
Antal sengepladser 65
Antal værelser 30
Antal twin-værelser 20
Tager imod grupper Ja
Maksimal gruppestørrelse 65

Service og faciliteter

Adgang med hunde indendørs
Adgang med hunde udendørs
Adgang til offentlig transport
Busparkering
Handicapvenligt
Legeplads på stedet
Parkering
Wi-fi
Barneseng
Barnestol
Cykeludlejning eller cykler til rådighed
Eget badeværelse i nogle af værelserne
Ekstra senge (tillægsgebyr)
Fælleskøkken
Have
Morgenmad
Terrasse
Vaskemaskine

Særlige informationer

Mindretalsorganisation: Nej

Andre vigtige informationer
  • Check-in på et senere tidspunkt efter forudgående aftale
  • Hunde tilladt efter forudgående aftale. Ekstra gebyrer kan forekomme.
  • Parkering på gaden foran hostellet er gratis. Alternativt er der parkeringspladser tre minutter fra hostellet, som koster 6 Euro per dag og som kan reserveres. Nøgler udleveres ved check-in.
  • Vær opmærksom på, at der er særlige betingelser i forhold til at man skal være medlem i det tyske vandrehjemsforbund eller en international partnerorganisation (se nærmere i beskrivelsen).
Andre særlige tilbud
  • For grupper med minimum ti personer, er der mulighed for at booke aftensmad.
  • Hvis gæsterne er villige til at dele dobbeltsenge, så kan belægningen forhøjes over det nævnte maksimum.

Andre overnatningsmuligheder i nærheden

Aktiviteter i nærheden

Begivenheder i nærheden

Seværdigheder i nærheden

Spisesteder i nærheden