Alt

Jaruplund Højskole

Foto: Ole Præstkær Jørgensen

Du er her

Snup en bid af din fremtid!

Kender du det at have haft en oplevelse og pludselig se tingene med helt andre øjne? Og har du overvejet at bryde ud af din hverdag for en stund? Måske for at udvide din horisont og få et mere nuanceret syn på dig selv og din omverden. Jaruplund Højskole kan helt sikkert give dig nogle af svarene.

Jaruplund Højskole ligger ca. syv km udenfor Flensborg og 13 km syd for den dansk/tyske grænse. Skolen er en helt almindelig dansk højskole efter klassisk grundtvigsk højskoletradition og samtidig på grund af dens beliggenhed i Sydslesvig noget helt særligt.

Dansk i Sydslesvig i Tyskland i Europa - et eksempel på en kompleks kulturel identitet

Højskolen drives af Dansk Skoleforening for Sydslesvig, som med driften af de danske skoler og daginstitutioner danner rygraden i det danske dagtilbuds- og uddannelsessystem i Nordtyskland. Dermed er højskolen en af de mange organisationer, der giver dig mulighed for at opleve, hvordan det er at leve i en dansk hverdag og samtidig være en integreret del af den tyske flertalsbefolkning. På denne måde byder stedet på unikke muligheder for at udvikle tværkulturelle kompetencer og et internationalt syn på lokale sammenhænge. Dette genspejler sig i særlig grad i højskolens interkulturelle portfolio af arrangementer og uddannelsestilbud.

Find ud af, hvem du er og bliv bedre til at forstå dit ståsted i samfundet

Højskolen giver dig mulighed for at fordybe dig i forskellige fag og videreudvikle dine færdigheder. Målet er, at du efter et forløb føler dig bedre rustet til dit studie eller din professionelle hverdag, og at du får en bedre forståelse og mere selvtillid i forhold til, hvad det er du vil, hvem du er og hvad du kan.

Højskolen byder med musik, kunst, ledelse, eksistens, tysk, foto, guide, programmering og e-sport på ni centrale fag, hvilke du kan vælge to eller flere af.

Men den egentlige merværdi, som du får ud af et ophold på Jaruplund Højskole, opstår gennem skolens beliggenhed i et område med disse helt særlige kulturelle overlap mellem Danmark og Tyskland. Derfor fokuserer alle kernefag også på emnerne kommunikation, sprog, identitet og mødet mellem forskellige kulturer. Her handler det meget om at forstå, hvem du selv er i forhold til menneskerne omkring dig, og hvordan man kommunikerer med andre og forstår hinanden. 

Udover kernefagene er der forskellige valgfag som fitness, sport og outdoor, mulighederne i de forskellige værksteder og meget mere. 

Det handler ikke kun om at lære gennem undervisning, men ved at møde andre mennesker

Højskolen tilbyder mange faciliteter, som skal være med til at sikre dig et varieret og spændende ophold. Stedets sauna, fitnessrum og gymnastiksal samt naturområdet omkring højskolen skaber fine muligheder for at være aktiv og dyrke motion. I musiklokalet, kunstatelieret og værkstedet, der giver mulighed for at arbejde med sten, læder og andre materialer, kan du udfolde dig kreativt. Konferencesalen og auditoriet med udsigt til søen byder på en dejlig arbejds- og læringsatmosfære. Og for at give dig mulighed for at være sammen med dine medkursister i hyggelige rammer i fritiden, er der rige muligheder blandt andet i højskolens dagligstue, pejsestue med pool-billard og i den lille biograf.

Alle lokalerne er åbne døgnet rundt. Det gælder især også faglokalerne, sådan at du har mulighed for at arbejde videre med dine projekter og opgaver, hvis lysten skulle drive dig udenfor de almindelige skematider.

Omgivelser med fritidsaktiviteter

Flensborg by er med 95.000 indbyggere regionens største by. Som gammel handels- og havneby har byen mange kulturelle og historiske oplevelser, især med henblik på byens og landsdelens historie som del af Danmark. Flensborg har mange indkøbsmuligheder og spisesteder samt natteliv med barer og diskoteker. Med blandt andet Flensborghus og det danske "Flensborg Bibliotek", byder byen også på to store, danske kulturcentre med koncerter, foredrag og andre arrangementer.

Andre kulturelle highlights med henblik på regionens dansk-tyske historie er blandt andet Danevirke Museum, Museumsøen omkring Gottorp Slot og Vikingemuseet Hedeby (Haithabu), som ligger en halv times kørsel fra højskolen.

Hvis du vil vide mere om mulighederne for et ophold på Jaruplund Højskole, kan du besøge højskolens hjemmeside eller kontakte højskolens personale.

Generel information

Sted Jaruplund Højskole
Lundweg 2, 24976 Handewitt, Tyskland
Overnatningstype Lejrskole og kursuscenter
Målgruppe Voksengrupper, Voksne / par, Virksomhedsledere / firmaer, Ældre, Familier, Studerende, Lærere / skoler
Telefonnummer +49 4630 96 91 40
E-mail kontoret@jaruplund.de
Betjening på dansk Ja
Receptionens åbningstider Mandag - Onsdag:
08:45-13:00
Torsdag:
11:45-16:00
Fredag:
08:45-13:00
Check in tidligst 15:00
Check ud senest 9:00
Betalingsmuligheder
Alt Alt Alt
Booking URL Book her!
Antal sengepladser 51
Antal værelser 34
Antal twin-værelser 34
Tager imod grupper Ja
Maksimal gruppestørrelse 51

Service og faciliteter

Busparkering
Parkering
Wi-fi
Barnestol
Brændeovn
Cykeludlejning eller cykler til rådighed
Eget badeværelse
Ekstra senge (tillægsgebyr)
Fitnessfaciliteter
Have
Helpension
Morgenmad
Præsentationsudstyr ved leje af lokaler

Særlige informationer

Mindretalsorganisation: Ja

Andre vigtige informationer
  • Opredning af ekstra sovepladser: I sammenhæng med familiekurser er der mulighed for at forhøje den maksimale belægning af højskolen til 80 personer ved opredning af madrasser på gulvet i værelserne til børnene.
Andre særlige tilbud
  • Som højskole byder stedet på et stort udvalg af lange og korte kurser til videreuddannelse og inspiration til din egen professionelle og/eller private hverdag.
  • Gymnastiksal
  • Biograf, bibliotek
  • Musiklokale, værksted til sten, læder m.m.
  • Dagligstue
  • Stor foredragssal/auditorium
  • Udlejning af lokalerne til virksomheder og private grupper til selvtilrettelagte events, konferencer, kurser m.m. Tilrettelæggelse af individuelle forløb fra højskolens side er også muligt efter forudgående aftale.

Udbyderens kontaktoplysninger

Stillet til rådighed af Jaruplund Højskole
Adresse Jaruplund Højskole
Lundweg 2
24976 Handewitt
Tyskland
Telefonnummer +49 4630 96 91 40
E-mail kontoret@jaruplund.de

Andre overnatningsmuligheder i nærheden

Aktiviteter i nærheden

Begivenheder i nærheden

Seværdigheder i nærheden

Spisesteder i nærheden