Christian Lassens Minde Museum logo

Udstilling: Keramik-hviskeleg på tværs af grænser

Du er her

Grænseoverskridende hviskeleg

Fra den 7. april kan i opleve en helt særlig udstilling på Christian Lassens Mindemuseum i Jardelund. Værkerne opstod under en form for grænseoverskridende hviskeleg. Beskederne var dog ikke mundligt overleverede ord, men de kunstværker der kan ses i udstillingen.

Ehlers Samlingen er gået i gang med et stort grænseoverskridende projekt, der skal undersøge hvordan to museumsgenstandes form og funktion bærer på skikke og livsstile på begge sider af grænsen.

Projektet er støttet af Interreg Deutschland-Danmark og Den Europæiske Fond for Regionaludvikling.

Transformationer i ler

Hviskelegen "Transformationer i ler" får form af en stafet, som udgår fra Ehlers Samlingen i Haderslev og Christian Lassens Mindemuseum i Jardelund (Tyskland), med en genstand fra samlingen som afsæt. Genstanden sendes til en kunstner på den anden side af grænsen, som skal fortolke den i en ny udgave.

Herefter skal en række kunsthåndværkere fortolke den foregåendes værk, som er det eneste de ser. Første kunsthåndværker laver en parafrase over originalgenstanden, næste kunsthåndværker fortolker parafrasen, osv. På den måde bliver genstandens egenskaber og kendetegn, som bliver omdrejningspunktet og undersøges med forskellige kunstneriske blik fra grænseregionen.

Til sidst samles genstandene fra begge lande samt originalgenstandene i en udstilling, som vises først i det ene land og så i det andet.

I mødet med kunsthåndværkernes nyskabte genstand vil de besøgende blive gjort bekendt med historien og funktionen af den museumsgenstand, som de nyskabte genstande er inspireret af, samt blive introduceret til, hvordan den kunstneriske praksis er en sammenvævning af både kreative designprocesser og høj håndværksmæssig faglighed.

Om kunstnerne/keramikerne

Medvirkende fra Danmark

Susan Lange er uddannet på Kunsthåndværkerskolen i Kolding og har sit værksted, galleri og butik i den gamle Købsmandsgård i Store Anslet.'

Jette Löwén fra Rødding har en uddannelse fra Designskolen i Kolding og arbejder som keramiker og underviser på Vejen Billedskole.

Mette Joensen fra Aabenraa er Meisterschüler i ”freie Kunst” fra kunstakademiet i Bremen, med vægt på tegning og grafik – keramikken er kommet til senere.

Medvirkende fra Tyskland

Doreen Stümpel har sit atelier i Fünfgiebelhaus i Frederikstad og arbejder både som maler og keramiker.

Billedhuggeren og maleren Christel-Burmeister Gronau driver kunstværkstedet Arteljee i Bramstedlund, kun få km fra den dansk-tyske grænse. Susanne Koch holder til i Osterby og fremstiller både keramik til hverdagsbrug og tematiserede installationer. 

_______________________________________________________________________________________

Udstillingen åbner torsdag den 7. april 2022 i Christian Lassens Mindemuseum i Jardelund/ Tyskland. Her kan udstillingen opleves frem til den 13. maj 2022, hvorefter den fortsætter i Ehlers Samlingen i Haderslev fra den 17. maj til den 30. juni. For yderligere information kontakt museumsinspektør Nynne Sanderbo Thohøj Martinusen på +45 74 34 78 17 eller projektleder Femke Sukohl på +45 27 89 81 43

Informationer om begivenheden

Foregår begivenheden på dansk? Ikke relevant
Må der indtages medbragt mad? Nej
Foregår begivenheden udendørs? Nej
Er tilmelding/booking på forhånd påkrævet? Nej

Informationer om stedet

Sted Christian Lassens Mindemuseum
Adresse
Kupfermühlenweg 4
24994 Jardelund
Tyskland
Telefonnummer +49 461 14 40 86 00
E-mail faelleslandboforeningen@gmx.de
Betjening på dansk Ja
Åbningstider
2. marts - 2. december
Fredag:
14:00-17:00
2. december - 2. marts
Info til åbningstider Vinterlukket mellem 2. december og 2. marts. Grupper er velkommen til at aftale tider til rundtvisninger uden for åbningstiderne ved at ringe eller skrive til museet. Vær opmæksom på, at der er særlige arrangementer på udvalgte søndage. Kontakt gerne museet for yderligere informationer.
Betalingsmuligheder
Alt

Hvor og hvornår?

Dato
07. april - 13. maj 2022
Tid
Se stedets åbningstider
Sted Christian Lassens Mindemuseum
Kupfermühlenweg 4, 24994 Jardelund, Tyskland
Pris Gratis
Begivenhedstype Udstillinger
Målgruppe Studerende, Voksengrupper, Voksne / par, Ældre

Udbyderens kontaktoplysninger

Stillet til rådighed af Christian Lassens Minde Museum
Adresse Christian Lassens Mindemuseum
Kupfermühlenweg 4
24994 Jardelund
Tyskland
Telefonnummer +49 461 14 40 86 00
E-mail faelleslandboforeningen@gmx.de

Andre begivenheder i nærheden

Overnatningsmuligheder i nærheden

Aktiviteter i nærheden

Seværdigheder i nærheden

Spisesteder i nærheden