Alt

Jugendherberge List - Mövenberg

Foto: Herr Gehring

Du er her

Et vandrehjem midt i klitterne

Vidste du, at der er en ø i Sydslesvig, som er en af de mest populære feriesteder i Tyskland? Sild byder på masser af oplevelser og en unik natur på grænsen af Vadehavet til det åbne hav. Er du på udkig efter et helt specielt og samtidig billigt overnatningssted midt i klitterne, så bør vandrehjemmet i List være på din liste.

Øen Sild (Sylt) ligger ude i Vadehavet udfor den sydslesvigske og sønderjyske vestkyst. Øen danner Tysklands nordligste punkt på landkortet og er samtidig en af de mest populære feriedestinationer i Tyskland. Øen har ry for at være et tilholdssted for Tysklands jet-set. Dette bør dog ikke afholde jer fra at besøge Sild. På trods af sine ret turistede hot-spots byder øen med sin over 40 km lange sandstrand på en masse spændende naturoplevelser og aktiviteter.

Et vandrehjem midt i klitterne - billigt overnatningssted for prisbevidste grupper, familier og solorejsende

Silds popularitet har medført, at øen ikke er en helt billig feriedestination. Så hvis du besøger øen med en gruppe eller med din familie og samtidig er på udkig efter et godt og billigt alternativ til dyre hoteller eller ferielejligheder, så kan vandrehjemmet i List på øens nordlige spids anbefales.

Vandrehjemmet List-Mövenberg ligger midt i klitterne i det lokale naturreservat to km uden for byen List. Et high-light er, at vandrehjemmet har sit eget strandområde, som ligger 800 meters gang gennem klitterne fra vandrehjemmet. 

Overnatningsstedet omfatter 397 sengepladser, som overvejende er fordelt på 4- og 6-sengsværelser. Nogle af værelserne har eget bad og toilet. Ellers er der fælles bad og toilet på gangen, som deles med andre beboere fra andre værelser. Gruppeledsagere får deres egne, separate værelser, som enten er 1- eller 2-sengsværelser med egne badeværelser. Sengene er fordelt på fire huse, som hver har sin TV-stue. Derudover er der otte dagligstuer, som frit kan benyttes af beboerne. Der er Wifi i alle offentlige områder på vandrehjemmet, men bemærk at der opkræves et mindre gebyr for at komme på nettet.

Øvelokaler til musikgrupper og grupperum til seminarer og andet fagligt arbejde

Hvis I har brug for at afholde seminarer eller andet gruppearbejde, så kan i booke et af vandrehjemmets grupperum. Rummene er blandt andet udrustet med beamer, flipover og tavler. For musikgrupper er der veludstyrede øvelokaler med PA-anlæg og klaver. Vandrehjemmet har endda kontakt til et sted, hvor I kan optræde. Og hvis I skulle blive klar til at indspille et par numre, så kan vandrehjemmet anbefale et studie på øen. Husk, at lokalerne skal bookes på forhånd og at der opkræves et lejegebyr for rummene.

Vandrehjemmet sørger for madlavningen

I skal heldigvis ikke tænke på madlavningen, når i er på besøg. Vandrehjemmet sørger for måltiderne, hvoraf det varme måltid tilbydes om aftenen. I er velkommen til at smøre madpakker ud fra det, der serveres til morgenmaden. Der er også mulighed for at tilbyde vegetarretter eller at tage hensyn til religions-specifikke behov, dog tilbydes der ikke veganske retter. Husk at kontakte udbyderen inden I rejser, hvis der er særønsker i forhold til forplejningen.

Mange fritidstilbud både indendørs og udendørs - egen strand i gåafstand

Vandrehjemmet byder på et stort udvalg af fritidsaktiviteter. Indenfor er der mulighed for at spille bordfodbold og bordtennis. Udenfor er der en volleyballbane, en fodboldplads og der kan spilles streetball, som er en forenklet version af det klassiske basketball. Det mest populære tilbud er vandrehjemmets egen badestrand, som ligger ca. 15 minutters gang fra bygningerne. Mellem juni og juli bliver stranden overvåget afden tyske redningssvømmertjeneste DLRG.

Særlige tilbud til cyklister

Vandrehjemmet har et certifikat fra det tyske cyklistforbund ADFC, som dokumenterer, at overnatningsstedet er et særligt cyklistvenligt sted. Dette indebærer, at der er en god og rustik morgenmadsbuffet, at der er madpakker til cyklister og, at der er mulighed for at tørre vådt tøj og udstyr i vandrehjemmets tørrerum. Derudover er medarbejderne behjælpelig med at finde de bedste cykelruter og seværdigheder på øen.

Surfing, kitesurfing, windsurfing og stand-up-paddling - vandrehjemmets gæster får rabat på kurser

Sild er en klassisk badeø med smukke strande og en unik natur, som man befinder sig midt i, så snart man træder ud af døren på vandrehjemmet. Øen er derudover kendt for sine rige muligheder for at dyrke alle mulige former for vandsport som f.eks. kitesurfing, windsurfing, stand-up-paddling m.m. Sild er stort set det eneste sted i Tyskland, hvor der er optimale forhold for klassisk surfing, da bølgerne i modsætning til fastlandet og de andre øer i Vadehavet går hele vejen ind til stranden. Så hvis du har tænkt dig at lære at surfe, så er der i hvert fald mulighed for det her. Der er en kiteskole lige rundt om hjørnet, som tilbyder kurser i alle fire ovennævnte sportsgrene og som gæster på vandrehjemmet får man rabat på kurserne.

Bådture til øer og sæler, forlystelsesbad og naturoplevelsescenter - fritidstilbud til alle vejrforhold

Derudover byder Sild på masser af fritidstilbud. Der tilbydes bådture direkte fra List ud til sandbankerne, hvor man kan iagttage sæler eller hvor man kan sejle ud til halligerne og de andre vadehavsøer eller helt ud til den lille klippeø Helgoland, der ligger 50 km ude i Nordsøen. Hvis vejret ikke er til udendørs aktiviteter, kan I f.eks. beøsge forlystelsesbadet Sylter Welle eller besøge oplevelsescentret Naturgewalten Sylt, hvor I blandt andet kan se, hvordan øen og regionen tackler stormfloder og andre udfordringer, som naturen regelmæssigt konfronterer de lokale med.

Tag bilen eller bussen med på toget eller tag toget fra Danmark hele vejen til Sild

Sild er en ø og rejsemulighederne er måske lidt usædvanlige. Der er to muligheder for at komme til øen. Den ene er bilfærgen fra Havneby på Rømø i Danmark til List. Den anden mulighed er at tage toget fra Nibøl (Niebüll) på fastlandet i Sydslesvig til Vesterland på Sild, som er øens hovedby. Der er mulighed for at få biler og busser med til øen på biltogene, men mange vælger enten at parkere bilerne på fastlandet, hvor der er store parkeringsanlæg i f.eks. Nibøl og Klangsbøl (Klanxbüll) på fastlandet. Dette er især en fordel, fordi det er ret dyrt at få køretøjene med over. Det er forholdsvis nemt at komme rundt på øen med de offentlige busser eller på cykel, så man har ikke absolut brug for en bil eller egen bus på øen. Mange vælger endda at tage toget hele vejen hjemme fra. Fra Fredericia af tager turen 3 til 4 timer via Bramming, Tønder og Nibøl og I skal regne med tre skift. Fra Vesterland skal I tage bussen (linje 5), for at klare de sidste 19 km. I højsæsonen afgår bussen en gang i timen. Mellem november og påskeferien er der kun enkelte afgange. Køreplanen finder i her (på tysk) eller I kan kontakte vandrehjemmet, hvis I har brug for hjælp med at planlægge denne sidste del af jeres rejse. Bemærk, at I skal reservere en bus i forvejen via vandrehjemmet, hvis I kommer med en gruppe.

Husk! Særlige betingelser for at overnatte på vandrehjem i Tyskland

Bemærk, at der er særlige betingelser for at overnatte på de tyske vandrehjemme. I skal enten være medlem af det tyske vandrehjemsforbund eller en tilsvarende international organisation. Det er også muligt at købe et medlemskort direkte i vandrehjemmet efter ankomst. Vi anbefaler dog, at I tager kontakt til udbyderen inden afrejsen for at høre, hvilke muligheder der passer bedst til jeres rejseplaner. Flere informationer finder I også på det tyske vandrehjemsforbunds hjemmeside (på engelsk).

Generel information

Sted Jugendherberge List - Mövenberg
Mövenberg, 25992 List auf Sylt, Tyskland
Overnatningstype Hostel/Vandrehjem
Målgruppe Familier, Lærere / skoler, Studerende, Voksengrupper, Voksne / par
Telefonnummer +49 4651 87 03 97
E-mail list@jugendherberge.de
Betjening på dansk Nej
Receptionens åbningstider Mandag - Søndag:
08:00-22:00
Check in tidligst 14:00
Check ud senest 10:00
Betalingsmuligheder
Alt Alt Alt Alt
Booking URL Book her!
Antal sengepladser 397
Tager imod grupper Ja
Maksimal gruppestørrelse 120

Service og faciliteter

Adgang til offentlig transport
Busparkering
Legeplads på stedet
Parkering
Wi-fi
Barneseng
Barnestol
Cykeludlejning eller cykler til rådighed
Eget badeværelse i nogle af værelserne
Helpension
Terrasse
Tørretumbler
Udlejning af lokaler / konferencerum
Vaskemaskine

Særlige informationer

Mindretalsorganisation: Nej

Andre vigtige informationer
  • Wi-fi i alle offentlige områder
  • Lukket indenfor nogle perioder om vinteren. Det anbefales derfor, ikke at møde op uden forudgående tilmelding om vinteren.
  • Vær opmærksom på, at der er særlige betingelser i forhold til at man skal være medlem i det tyske vandrehjemsforbund eller en international partnerorganisation (se nærmere i beskrivelsen).
  • Der tilbydes udelukkende helpension. Morgenmad alene kan kun fås ved en enkelt overnatning.
Andre særlige tilbud
  • Bordtennis, volleyball, bordfodbold
  • Fodboldbane, streetball, stort klatrestativ
  • Vandrehjemmet har sin egen strand, som ligger et kvarters travetur gennem klitterne fra huset. Stranden bliver overvåget af den tyske redningssvømmertjeneste (DLRG) fra juni til september.
  • Cyklistvenligt sted med aflåst cykelrum (10 pladser) samt mulighed for at reparere cykler, tørrerum og kortmateriale
  • Stort udeareal

Andre overnatningsmuligheder i nærheden

Aktiviteter i nærheden

Begivenheder i nærheden

Seværdigheder i nærheden

Spisesteder i nærheden