Alt

Jugendherberge Niebüll

Foto: DJH-Landesverband Nordmark

Du er her

Dit perfekte startpunkt til oplevelser på vestkysten

Vidste du, vandrehjemmet i den lille nordfrisiske by Nibøl danner en god basis for dagture til mange seværdigheder og aktiviteter ved vestkysten? Stedet ligger så fredeligt, at det derudover er et perfekt tilholdssted, hvis i har planlagt aktiviteter, der skal foregå på vandrehjemmets store grund. Dette gælder både for ungdomsgrupper og familier.

Vandrehjemmet i Nibøl (Niebüll) ligger i Sydslesvigs nordvestlige hjørne omkring 15 km syd for grænsen og 12 km fra vadehavskysten. Stedet ligger ca. 2 km fra banegården og 1 km fra centrum i udkanten af byen lige på bredden af en stor og smuk badesø. Stedet er det rigtige overnatningssted for dig, hvis du rejser med en gruppe eller din familie og hvis i selv har planlagt mange aktiviteter, som i har brug for plads og gode faciliteter til. Derudover er det muligt at nå ud til mange spændende seværdigheder og aktiviteter i regionen i form af dagture, da der er gode tog og busforbindelser til andre byer og vadehavsøerne.

Værelser til både grupper og enkeltrejsende

Vandrehjemmet består af flere bygninger, som er arrangeret i form af en lille landsby for enden af en rolig vej. Der er 128 sengepladser fordelt på 2-, 4- og 6-sengsværelser. Mange af værelserne har privat bad og toilet. Ellers er der fælles badeværelser og toiletter centralt på gangen, som deles med andre gæster fra andre værelser. Stedet byder derudover på 6 dagligstuer og et klublokale samt et rum, hvor man kan være i fred og slappe af.

Vandrehjemmet sørger for madlavning og tilbyder catering til seminarer og arrangementer

Under opholdet skal i ikke bekymre jer om madlavningen, da vandrehjemmet sørger for måltiderne. Det varme hovemåltid serveres enten om aftenen eller midt på dagen. Hvis i skal på tur, er der mulighed for at smøre madpakker ud fra det der serveres til morgenmaden. Skulle i have en vegetar eller en rejsende med anden religiøs baggrund i gruppen, så kan vandrehjemmet sørge for, at der er vegetariske eller religions-specifikke retter. I skal bare huske at tale med personalet i god tid, sådan at der kan planlægges i forhold til jeres behov. Vandrehjemmet kan også sørge for catering til seminarer og andre arrangementer. Kontakt venligst vandrehjemmets personale, for at høre mere om mulighederne.

Mulighed for at leje lokaler til seminarer og andet fagligt arbejde eller til kor- og orkesterprøver

Vandrehjemmet har et udvalg af lokaler og haller, som kan bruges til seminarer, workshops og andre arrangementer. De er udstyret med moderne præsentationsudstyr som f.eks. beamer, whiteboard, flipover og pc. Hvis i er et kor, orkester eller band, der er på udkig efter et roligt sted, hvor i kan øve, så kan lokalerne også indrettes til jeres behov med blandt andet klaver og PA-anlæg. Husk, at lokalerne skal bookes på forhånd og at der opkræves et lejegebyr.

Bordtennis, volleybold og mange andre fritidsaktiviteter

I fritiden er det oplagt at opholde sig udenfor på det store udeareal, hvor man både kan ligge i græsset og slappe af eller bruge volleyboldbanen eller fodboldpladsen. Hvis vejret er til det, inviterer badesøen til en svømmetur. Indenfor er der derudover mulighed for at spille bordtennis i fritidshallen, som også kan bruges som diskotek. 

Vandrehjemmet er særlig egnet til børnefamilier

Vandrehjemmet er særlig indrettet til at modtage familier med børn. Der er særlige familieværelser, delvis med privat badeværelse. Henover dagen kan i opholde jer på en særlig familiedagligstue, hvor der også er et puslerum og et legehjørne til de helt små gæster. I kan bruge vandrehjemmets barnesenge, hvis i ikke vil slæbe en egen rejseseng med. Derudover inviterer det store udeareal til leg og sjov på legepladsen og eller i sandkassen.

Særlige tilbud til lejrskoler

Hvis du som lærer skal på lejrskole med din klasse, så har vandrehjemmet tilrettelagt særlige oplevelsespakker til jer. Der er forskellige tilbud som f.eks. flådebyggeri, en minikrydstogt til øen Før, ture til seværdigheder i nærheden og en hyggelig lejrbålsaften med snobrød. Tilbuddene kan ses på udbyderens hjemmeside (på tysk). Husk at høre udbyderen, om de tilbud, der kræver særlige sprogfærdigheder, kan tilrettelægges på dansk, hvis dette er nødvendigt for jer.

Cyklistvenligt vandrehjem

Det tyske cyklistforbund ADFC har certificeret vandrehjemmet til at være et særlig cyklistvenligt sted. Hvis i er en gruppe cyklister, der vil bruge vandrehjemmet som overnatningssted på jeres tur eller som basis for ture ud i regionen, så kan i glæde jer over en god morgenmadsbuffet og at vandrehjemmet sørger for madpakker til næste etape. Derudover kan i tørre vådt tøj og udstyr i vandrehjemmets tørrerum og der er mulighed for at vaske tøj. Husk at have Euro-mønter med til mønt-vaskemaskinen.

Faciliteter til idræts-grupper i nærheden

Hvis du rejser med en idræts-gruppe, er der mulighed efter foregående aftale at bruge idræts-faciliteterne i regionen. Der er blandt andet en idrætshal, en svømmehal, en tennisbane, en fodboldbane, en atletikhal og en squash-hal i nærheden. Kontakt venligst vandrehjemmet for at høre, i hvilket omfang faciliteterne er tilgængelig under jeres planlagte ophold og hvad der ellers er af muligheder.

Dagture til vadehavsøerne, Flensborg, Slesvig, Husum og kulturelle seværdigheder i regionen

Selvom man kan få det indtryk, at byen ligger lidt langt fra de mange turistiske hot-spots på vestkysten, skal man ikke undervurdere beliggenheden. Byen har nemlig en banegård, som gør det nemt at nå ud til mange spændende steder som f.eks. vadehavsøerne Sild, Amrum og Før, Halligerne og Nordfrieslands hovedby Husum. Derudover er der spændende seværdigheder i nærheden som f.eks. kunstmuseet Noldestiftung i Søbøl (Seebüll) med værker af den berømte ekspressionist Emil Nolde og Richard Haizmann Museum i Nibøl. På Naturcentret i Nibøl kan i lære en hel masse om regionens natur og vadehavet og hvis i trænger til lidt spænding, så kan i altid tage til Klettergarten Filu i Læk (Leck), hvor klatreanlægget i skoven tager jer højt op i træerne.

De gode bus- og togforbindelser gør det også muligt at besøge spændende byer som Slesvig og Flensborg på henholdsvis en dag. På denne måde er Nibøl et godt udgangspunkt for dagture til mange forskellige seværdigheder og aktiviteter.

Hvordan rejser jeg til Nibøl med tog fra Danmark?

Banegården ligger som sagt 2 km fra vandrehjemmet og det er muligt at tage toget hele vejen fra Danmark. Fra Fredericia kan du rejse via Bramming og Tønder. Der er gode forbindelser en gang om timen og rejsen tager lidt over 2,5 timer. Du skal regne med 2 skift. Fra banegården kan i enten gå de sidste 2 km til vandrehjemmet eller tage en bus til stoppestedet Marktstrasse/Schule, hvorfra man så skal gå de sidste 800 m. Bussen kører dog lidt uregelmæssig, så husk at tjekke i forvejen, om forbindelse med bussen matcher jeres ankomst i Nibøl.

Generel information

Sted Jugendherberge Niebüll
Mühlenstraße 65, 25899 Niebüll, Tyskland
Overnatningstype Hostel/Vandrehjem
Målgruppe Familier, Lærere / skoler, Studerende, Virksomhedsledere / firmaer, Voksengrupper, Voksne / par, Ældre
Telefonnummer +49 4661 93 78 90
E-mail niebuell@jugendherberge.de
Betjening på dansk Nej
Receptionens åbningstider Mandag - Søndag:
08:00-19:00
Check in tidligst 16:00
Check ud senest 9:30
Betalingsmuligheder
Alt Alt Alt Alt Alt
Booking URL Book her!
Antal sengepladser 128
Antal værelser 42
Antal twin-værelser 18
Tager imod grupper Ja
Maksimal gruppestørrelse 128

Service og faciliteter

Busparkering
Handicapvenligt
Legeplads på stedet
Parkering
Wi-fi
Barneseng
Barnestol
Brændeovn
Eget badeværelse i nogle af værelserne
Ekstra senge (tillægsgebyr)
Have
Helpension
Morgenmad
Præsentationsudstyr ved leje af lokaler
Terrasse

Særlige informationer

Mindretalsorganisation: Nej

Andre vigtige informationer
  • Wifi i alle offentlige områder
  • Lukket indenfor nogle perioder om vinteren
  • Fra November af bedes der om tilmelding på forhånd, da receptionen i vinterperioden delvis ikke er bemandet indenfor åbningstiderne.
  • Vær opmærksom på, at der er særlige betingelser i forhold til at man skal være medlem af det tyske vandrehjemsforbund eller en international partnerorganisation (se nærmere i beskrivelsen).
Andre særlige tilbud
  • Familieværelser, delvis med eget bad og toilet. Der står også familieopholdsrum, legehjørne, sandkasse og puslerum til rådighed.
  • Fritidshal med bordtennis og som kan bruges til diskoaftener
  • Stor græsplæne, boldspilsplads og volleyboldsplads
  • Grillhytte og krydderihave
  • Badesø i nærheden og 12 km til vesterhavet
  • Cyklistvenligt sted med aflåseligt cykelrum (12 pladser) og cykelparkering med tag (20 pladser) samt tørrerum og kortmateriale

Andre overnatningsmuligheder i nærheden

Aktiviteter i nærheden

Begivenheder i nærheden

Seværdigheder i nærheden

Spisesteder i nærheden