Alt

Jugendherberge Westerland - Dikjen Deel

Foto: DJH-Landesverband Nordmark

Du er her

Besøg en af Tysklands mest eftertragtede feriedestinationer!

Vidste du, at en af de mest populære, tyske feriedestinationer ligger tæt på den sønderjyske vestkyst? Øen Sild er med sin 40 km lange sandstrand et paradis for alle, der er ude efter en god badeferie eller spændende naturoplevelser. Vandrehjemmet Dikjen Deel i Vesterland er et billigt alternativ på den ellers ikke helt billige ø.

Sild (Sylt) er Tysklands nordligste ø i Vadehavet og ligger i Sydslesvigs nordvestlige hjørne ud for den tyske og sønderjyske vestkyst.

Øen er en af de mest populære feriedestinationer i Tyskland og er kendt som tilholdssted for det tyske jet-set. Grunden til dette er, at øen byder på en unik, smuk natur samtidig med, at der er en god turisme infrastruktur og, at stedet byder på et hav af aktiviteter og naturoplevelser.

Billigt og moderne overnatningssted for grupper og familier i en af de mest populære tyske feriedestinationer

Hvis du og din familie eller din ungdomsgruppe leder efter et billigt overnatningssted, så er vandrehjemmet i Vesterland et godt bud. Vandrehjemmet ligger midt i klitterne i udkanten af øens hovedby. Der er kun 200 meter til havet og stranden og selve byen med mange indkøbsmuligheder.

Vandrehjemmet tilbyder værelser med to til otte senge og mange af dem har eget badeværelse og toilet. Værelserne til ledsagere har alle eget bad og toilet. Vandrehjemmet er også et oplagt overnatningssted for familier eller andre rejsende.

Stor teltplads til unge med eget telt og grupper i vandrehjemmets gruppetelte

I sommermånederne (fra maj til september) er der mulighed for mindreårige at overnatte på vandrehjemmets teltplads for unge. I skal bare medbringe eget telt, liggeunderlag og soveposer. Vandrehjemmet sørger for måltiderne i hovedhuset, hvor I også kan smøre jeres madpakker ud fra det, der tilbydes på buffeterne. Der er et badehus med toiletter og bad til campisterne.

Derudover er der en egen gruppeteltplads med 150 sengepladser i 24 gruppetelte à 24 kvadratmeter, hvor der kan være maks. otte personer per telt. Ståhøjden er 2,5 meter. Der er særlige telte til gruppeledsagerne med to gange to senge. Der er en stofvæg mellem de to sengepar og ledsagerteltene har trægulv og er indrettet med borde og stole. Gruppeteltene har ligeledes trægulv og senge. Grupperne har ligeledes adgang til en egen sanitærbygning og der er et separat badehus med brusebad, toilet og vaskekumme til ledsagerne.

Vandrehjemmet sørger for måltiderne og byder på masser af fritidsaktiviteter

Vandrehjemmet sørger for tre måltider om dagen. Der er et varmt måltid om aftenen og mulighed for at smørre madpakker udfra det, der serveres til morgenmad. Vandrehjemmets køkken tager gerne højde for særønsker som fx religionsspecifikke eller vegetarretter, såfremt dette er aftalt med udbyderen på forhånd. Der kan også leveres catering til seminargrupper og andre særlige lejligheder. Kontakt venligst udbyderen på forhånd, for at høre mere om mulighederne.

Stedet tilbyder mange fritidsaktiviteter. Der er f.eks. en fodboldplads, beachvolleyball, basketball og en legeplads. Derudover er der forskellige spil, som man kan låne i receptionen. Et highlight på vandrehjemmet er ungdomsbadestranden, som indenfor de tyske sommerferier (delstaterne i Tyskland holder sommerferie i forskellige tidsrum) bliver overvåget af den tyske redningssvømmertjeneste (DLRG) mellem kl. 10:00 og 17:00.

Der kan lejes faglokaler til seminarer, workshops og musikgrupper

Hvis I har brug for et sted, hvor I kan arbejde fagligt, eller hvis I er en musik- eller korgruppe, så kan I leje lokaler til forskellige formål. Der er gruppelokaler til seminarer og workshops, hvor der er både beamer, flipover og WLAN (koster ekstra i denne sammenhæng). For musikgrupper er der særlige lokaler. Husk at lokalerne skal bookes på forhånd og, at der opkræves et lejegebyr. Kontakt udbyderen, for at høre, hvilke muligheder der er.

Øen byder på en masse fritidsaktiviteter - en 40 km lang strand, surfing, forlystelsesbad og meget mere...

Øen byder på et hav af fritidsaktiviteter. Hvis I kommer med tog fra Danmark af, er det oplagt at leje en cykel, for at komme rundt på øen. Derudover er der et badeland, et akvarium og et oplevelsescenter, hvor man kan lære alt om regionens natur og øens udfordringer i forhold til naturens kræfter. Sild er derudover et paradis når det drejer sig om klassisk badeferie og vandsportsaktiviteter. Øen er stort set det eneste sted i Tyskland, hvor der er gode forhold til surfing, så man kan lære at kitesurfe, stand-up-paddle og meget mere. Øens 40 km lange strand på vestsiden byder derudover på trods af de mange turister stadig meget plads til at finde et roligt hjørne, hvor man kan være for sig selv. Flere områder er forbeholdt nudister.

Kan jeg tage toget til øen Sild?

Sild er en ø og det er lidt specielt, at stort set de eneste muligheder for at komme til øen er bilfærgeforbindelsen mellem Rømø i Danmark og List på øens nordspids og togforbindelsen henover dæmningen Hindenburgdamm mellem Nibøl og Vesterland. Hvis I skal have bilen eller bussen med, er der mulighed for at få køretøjerne med om bord på toget (eller færgen) fra Nibøl. Mange vælger dog at efterlade bilen på fastlandet i Nibøl og tage toget til Vesterland. Fra Vesterland er der en offentlig bus (linje 2), som tager jer de sidste fire km fra banegården til vandrehjemmet. Det er muligt at rejse hele vejen fra Danmark med toget via Bramming, Tønder og Nibøl i Sydslesvig. Det tager mellem 3-4 timer fra Fredericia til Vesterland og man skal regne med tre skift. 

Husk, at der er særlige betingelser for at overnatte i de tyske vandrehjemme

Bemærk, at der er særlige betingelser i forhold til at man skal være medlem i det tyske vandrehjemsforbund eller en tilsvarende international organisation. Der er også mulighed for at tegne et medlemskort direkte i vandrehjemmet. Du kan finde flere informationer om medlemsskabsbetingelserne på vandrehjemsforbundets hjemmeside (på engelsk) eller du kan kontakte udbyderen, for at høre mere om mulighederne.

Generel information

Sted Jugendherberge Westerland - Dikjen Deel
Lorens-de-Hahn-Straße 44, 25980 Sylt, Tyskland
Overnatningstype Hostel/Vandrehjem
Målgruppe Familier, Lærere / skoler, Studerende, Voksne / par
Telefonnummer +49 4651 83 57 82 5
E-mail westerland@jugendherberge.de
Betjening på dansk Nej
Info til åbningstider Skiftende åbningstider alt efter sæson og behov.
Check in tidligst 11:00
Check ud senest 9:30
Betalingsmuligheder
Alt Alt Alt Alt Alt
Booking URL Book her!
Antal sengepladser 114
Antal værelser 26
Antal twin-værelser 2
Tager imod grupper Ja
Maksimal gruppestørrelse 114

Service og faciliteter

Adgang til offentlig transport
Legeplads på stedet
Parkering
Wi-fi
Barneseng
Barnestol
Eget badeværelse i nogle af værelserne
Ekstra senge (tillægsgebyr)
Have
Helpension
Præsentationsudstyr ved leje af lokaler
Terrasse
Udlejning af lokaler / konferencerum

Særlige informationer

Mindretalsorganisation: Nej

Andre vigtige informationer
 • Wi-fi i alle offentlige områder
 • Lukket periodevist om vinteren
 • Ø-beliggenhed - rejsen vil indebære en færgeoverfart eller en togtur. Øen Sild (Sylt) er forbundet med en dæmning, men der er udelukkende togforbindelser mellem øen og fastlandet. Der er både persontog og shuttle-tog, som medtager biler og busser.
 • Som alternativ er der en færgeforbindelse mellem Rømø og Silds nordlige havn i List.
 • Vær opmærksom på, at der er særlige betingelser i forhold til, at man skal være medlem af det tyske vandrehjemsforbund eller en international partnerorganisation (se nærmere i beskrivelsen).
 • Der tilbydes udelukkende helpension. Kvartpension (morgenmad) kan kun fås ved en enkelt overnatning.
Andre særlige tilbud
 • Vandrehjemmet ligger tæt ved stranden (200 m travetur gennem klitterne til stranden).
 • Boldspilsplads, beachvolleyball, basketball og forskellige spil til udlån
 • Yogakurser og andre lignende aktiviteter
 • Vandrehjemmets egen badestrand, som bliver overvåget af den tyske redningstjeneste (DLRG) indenfor de tyske sommerferieperioder mellem kl. 10:00 og 17:00
 • Om sommeren fra maj til september står ungdomsteltpladsen til rådighed for mindreårige campister. Måltider og madpakker kan indtages/forberedes på vandrehjemmet. Campisterne har deres egen bade-/toiletbygning. Man skal medbringe sit eget telt.
 • Gruppeteltplads med 150 sengepladser i 24 gruppetelte på 24 kvadratmeter med maks. 8 personer per telt samt en maks. højde på 2,50 meter.
 • Gruppeteltplads med 150 sengepladser i 24 gruppetelte på 24 kvadratmeter med maks. 8 personer per telt samt en maks. højde på 2,50 meter. Teltene til gruppelederne/lærerne huser 2+2 senge med stofvæg imellem og har trægulv og stole og borde.
 • Sanitetsbygning til rådighed for gruppeteltpladsens beboere. Lederne/lærerne har deres eget rum med bruser, toilet og vaskekumme. Måltiderne indtages i hovedhuset.
 • Cyklistvenligt sted med cykelparkering med tag (30 pladser) samt mulighed for at reparere cykler og kortmateriale

Andre overnatningsmuligheder i nærheden

Aktiviteter i nærheden

Begivenheder i nærheden

Seværdigheder i nærheden

Spisesteder i nærheden