Alt

Jugendherberge Hörnum

Foto: DJH-Landesverband Nordmark

Du er her

Et vandrehjem midt i klitterne

Ferieøen Sild er for mange tyskere indbegrebet af jet-settets foretrukne feriedestination. Det er dog ofte en overset perle i Vadehavet, når det gælder om enestående naturoplevelser. Vandrehjemmet i Hørnum giver dig mulighed for at opleve den smukke natur til en fornuftig pris langt væk fra den travle og dyre ferieindustri på øen.

Øen Sild (Sylt) ligger ud for den sydslesvigske kyst i landsdelens nordvestlige hjørne. Øens nordlige halvdel strækker sig langt ind i dansk farvand og kun en forholdsvis smal rende adskiller den nordtyske ø fra den danske vadehavsø Rømø.

Vand, strand og nogle dage også varme - en af de vigtigste indlandsdestinationer for tyskerne

Øen er en af de vigtigske tyske feriesteder. Den har et ry for at være en tilholdssted for de rige og kendte. Dette skal dog ikke afholde dig fra at besøge øen alligevel, da den har så meget andet at byde på.

Sild byder på en unik natur og rig mulighed for oplevelser i det fri. Øens 40 km lange sandstrand på vestkysten inviterer både til den klassiske badeferie, men også til en bred vifte af vandsportsaktiviteter som f.eks. surfing, kite- og windsurfing, stand-up-paddling og meget mere. Mens vestsiden udfordres af kræfterne fra det barske vesterhav, så byder østkysten på den klassiske vadehavsnatur, som man også kender den fra fastlandet.

Et vandrehjem i klitterne

Midt i klitterne i øens sydlige ende ligger vandrehjemmet i Hørnum (Jugendherberge Hörnum). Stedets beliggenhed på øens sydlige spids gør, at man er langt væk fra øens (dyre) turistfælder omkring hovedbyen Vesterland.  

Vandrehjemmet har både flersengs- og enkeltværelser. De fleste af dem har ikke eget badeværelse og er derfor bedst egnede til grupper og lejrskoler. Huset har dog også enkeltværelser og familieværelser og er dermed også egnet til et vist antal solo- eller familierejsende.

Der er ikke behov for at søge ud til lokale spisesteder, da vandrehjemmet byder på fuldpension med både morgenmadsbuffet, varme måltider enten midt på dagen eller om aftenen såvel som mulighed for smør-selv af madpakker til ture og strandophold.

Der er også mulighed for at booke forskellige lokaler til seminarer, workshops o.l. Vær opmærksom på, at det er en god idé at booke lokaler på forhånd og at der tages et ekstra gebyr.

Masser af aktiviteter, både på vandrehjemmets grund og i omgivelserne

Der er rig mulighed for aktiviteter på vandrehjemmets grund. Indendørs er der blandt andet bordtennis- og billardborde samt brætspil, som kan lånes. Udenfor er der forskellige boldbaner.

Vandrehjemmets hovedattraktion er dog den 40 km lange sandstrand, der starter lige omkring Hørnum, hvorefter den følger hele øens vestkyst op til dens nordlige spids. Der er ca. 10 minutters gang til stranden og den tyske redningssvømmertjeneste (DLRG) holder øje med de badende i sommermånederne. Skulle du blive træt af at ligge i solen og dyppe tæerne, så er der også rig mulighed andre oplevelser. Vandsportsaktiviteter med surfing, kitesurfing, katamaransejlads og stand-up-paddling kan bookes i nærheden ligesom ekskursioner ud i naturen og f.eks. vadehavsvandringer. Kontakt gerne vandrehjemmets personale for at høre mere om mulighederne.

På vandrehjemmets hjemmeside (på tysk) kan du endvidere læse om forskellige rejsepakker, som er tilrettelagt til bestemte målgrupper som f.eks. lejrskoler og familier med både overnatning og aktivitetsprogram. 

Sådan rejser du til Sild

Sild er en ø i Vadehavet med en dæmning til fastlandet. Dæmningen er dog udelukkende til togstrækningen fra Vesterland til Nibøl og videre til Hamborg. Det nemmeste er at tage toget fra en af fastlandsbanegårdene. Nibøl ligger f.eks. på strækningen mellem Hamborg og Esbjerg og der er forbindelser til Danmark. Hvis du ankommer med tog kan du nemt bruge de offentlige busser på øen for at komme til vandrehjemmet. Hvis du vil have bilen eller bussen med over, er der biltog fra Nibøl til Vesterland, hvor du bare kan få køretøjet med på toget. Et alternativ er bilfærge-forbindelsen mellem List på Silds nordlige spids og Havneby på Rømø i Danmark. Begge muligheder er dog forholdsvis dyre. Så hvis du mener, at du kan undvære din bil under ferieopholdet og du er villig til at bruge cyklen eller offentlig transport, når du skal rundt på øen, så er togturen uden bil den bedste måde at rejse på. Der er også mulighed for at parkere sin bil tæt på forskellige pendlerbanegårde på fastlandet. Kontakt evt. vandrehjemmet for at høre om mulighederne.

Husk: særlige adgangsgivende krav til et ophold på vandrehjemmet

Husk, at man skal være medlem af den tyske vandrehjemsforening (Deutsches Jugendherbergswerk) eller en tilsvarende international partnerorganisation. For mere spontane solorejsende og familier er der også mulighed for at booke et internationalt gæstekort på stedet efter ankomst. Hvis du er i tvivl om kravene, så kontakt vandrehjemmet eller moderorganisationen, inden du planlægger din rejse. Du kan også læse op på reglerne her (på engelsk)

Generel information

Sted Jugendherberge Hörnum
Friesenplatz 2, 25997 Hörnum (Sylt), Tyskland
Overnatningstype Hostel/Vandrehjem
Målgruppe Familier, Lærere / skoler, Studerende, Virksomhedsledere / firmaer, Voksengrupper, Voksne / par, Ældre
Telefonnummer +49 4651 88 02 94
E-mail hoernum@jugendherberge.de
Betjening på dansk Ja
Receptionens åbningstider Mandag - Søndag:
08:00-22:00
Check in tidligst 12:00
Check ud senest 10:00
Betalingsmuligheder
Alt Alt Alt Alt Alt
Booking URL Book her!
Antal sengepladser 169
Antal værelser 37
Antal twin-værelser 6
Tager imod grupper Ja
Maksimal gruppestørrelse 160

Service og faciliteter

Adgang til offentlig transport
Busparkering
Parkering
Wi-fi
Barneseng
Barnestol
Eget badeværelse i nogle af værelserne
Ekstra senge (tillægsgebyr)
Helpension
Morgenmad
Terrasse
Tørretumbler
Udlejning af lokaler / konferencerum
Vaskemaskine

Særlige informationer

Mindretalsorganisation: Nej

Andre vigtige informationer
  • WLAN i alle offentlige områder
  • Lukket periodevist om vinteren
  • Vær opmærksom på, at der er særlige betingelser i forhold til at man skal være medlem af det tyske vandrehjemsforbund eller en international partnerorganisation (se nærmere i beskrivelsen).
Andre særlige tilbud
  • Bordtennis, bordfodbold, Billard
  • Udlån af brætspil
  • Minifodboldplads
  • Boldspilsbane i nærheden
  • Strand på øens havside der bliver overvåget af DLRG (tysk redningssvømmer-tjeneste)

Andre overnatningsmuligheder i nærheden

Aktiviteter i nærheden

Begivenheder i nærheden

Seværdigheder i nærheden

Spisesteder i nærheden