Alt

Jugendherberge Wyk auf Föhr

Foto: DJH-Landesverband Nordmark

Du er her

Besøg den grønne ø i Vadehavet

Vidste du, at der ligger en ø i Vadehavet, som de lokale kalder for den grønne ø? Øen Før har på trods af sit ry som populær ferieø bevaret sin oprindelige charme og byder på masser af spændende naturoplevelser. Og hvis I vil bo billigt, centralt og tæt på stranden, så er vandrehjemmet i øens hovedby Vyk oplagt.

Øen Før (Föhr) er den andenstørste ø i det sydslesvigske Vadehav og ligger ca. syv km fra fastlandet. Øen bliver også kaldt for den grønne ø, da den ligger beskyttet bag øerne Amrum og Sild i forhold til det åbne hav og fordi plantelivet på øen derfor kan udvikle sig forholdsvis uforstyrret. Øen er også Tysklands største ø uden fast forbindelse til fastlandet. Når man kommer til Før, vil man hurtig opdage, at øen på trods af sin store popularitet som ferieø i Tyskland har kunnet bevare sin oprindelige, frisiske charme. Der er mange stråtækte huse og urene lader til at gå lidt langsommere end på fastlandet.

Vandrehjemmet er et godt og billigt overnatningssted for grupper og familier og ligger tæt på stranden

Hvis du skal ud at rejse med din gruppe eller din familie og leder efter et billigt og godt sted at bo på, så er vandrehjemmet i øens hovedby Vyk (Wyk auf Föhr) oplagt. Vandrehjemmet ligger direkte ved øens sydlige strand og der er kun tre minutters gang til havet. Vandrehjemmet har 162 sovepladser, som er fordelt på 2-, 4- og 6-sengsværelser. Der er vaskekumme på alle værelser. Der er enkelte værelser med eget badeværelse, som fortrinsvis er forbeholdt gruppeledsagere. For de fleste værelser gælder, at bad og toilet befinder sig centralt på gangene og skal deles med beboere fra andre værelser. Der er særlige familieværelser og vandrehjemmet byder med f.eks. rejsesenge, flaskevarmere, babyphones, legeredskaber og en dagligstue til familierne på alt, hvad den klassiske børnefamilie har brug for.

Gode fællesarealer og mange fritidstilbud båden inden- og udendørs

Der er i alt fem dagligstuer og en stue, som kan bruges til forskellige formål. Der er mulighed for at vaske og tørre tøj i vaskerummet. Husk, at have Euro-mønter med til vaskemaskinen.

Vandrehjemmet har mange muligheder, når det gælder aktiviteter. Der er både en fodboldplads, en volleyballbane, basketball og mulighed for at grille. Indenfor kan man spille bordtennis eller se film om de lokale omgivelser og vadehavet eller egne, medbragte film. Vandrehjemmet har derudover sin egen strand, hvor der også er mulighed for at spille beach-volleyball.

Vandrehjemmet sørger for madlavningen og kan tilbyde catering til seminarer og andre arrangementer

Vandrehjemmet tibyder tre måltider om dagen, så I skal ikke bekymre jer om madlavningen under jeres ophold. I kan selv vælge om I vil spise det varme hovedmåltid om aftenen eller midt på dagen. Hvis I skal på udflugt henover dagen, så kan I lave madpakker med de ting, der serveres til morgenmaden. Vandrehjemmet tager gerne hensyn til vegetarer eller religions-specifikke behov. Husk dog at kontakte udbyderen rettidigt inden ankomsten for at aftale nærmere i forhold til jeres ønsker. Der er også mulighed for at sørge for catering til seminarer eller andre arrangementer. Kontakt her ligeledes vandrehjemmet, for at høre mere om mulighederne.

Før byder på mange aktiviteter, hvor man kan komme ud og opleve Vadehavet

Før er en populær, tysk feriedestination. På grund af en manglende fast forbindelse til fastlandet, har øen dog kunnet bevare sit oprindelige præg i modsætning til f.eks. Sild. Øen tilbyder mange aktiviteter og især naturoplevelser. Med strand og vand er der selvfølgelig alt, hvad der hører til en badeferie. Da øen ligger midt i Vadehavet, er selve "havet"  og tidevandet også den største attraktion på øen. Ved det daglige tidevand trækker havet sig lang tilbage (ebbe) og kommer igen (flod), det vil sige, at man i nogle perioder kan gå på havbunden, hvor vandet har trukket sig væk. En gåtur ved lavvande skal foretages med stor omtanke, da vandet kommer hurtigt når det løber ind igen (flod) og man således kan blive "fanget" af vandet og derved kan det blive meget farligt hvis man er langt væk fra stranden. Det kan anbefales, at booke en guidet tur gennem Vadehavet. Der er endda mulighed for at gå over til naboøen Amrum ved lavvande, hvilket dog kun bør foregå med en guide, der kender stedet og forholdene. Der er også mulighed for at opleve Vadehavet på forskellige bådture ud til halligerne, til naboøerne eller til sælerne ude på sandbankerne.

Windsurfing, Minigolf, ridning og kulturelle tilbud som museer og udstillinger

Der er mange udfoldelser for de aktive, fx. minigolf, windsurfing og trampolin-spring. Eller hvad med en ridetur på en gård i nærheden af vandrehjemmet, eller at booke en guidet cykeltur. Schutzstation Wattenmeer står for de guidede cykelture og her skal man tilmelde sig i god tid. Hvis I interesserer jer for kunst eller den lokale kultur og historie, er frisermuseet og kunstmuseet (Museum Kunst der Westküste), som er kendt langt ud over delstatens grænser, meget anbefalelsesværdigt. Kunstmuseet har eksempelvis tidligere haft udstilling med de berømte skagensmalere.

Sådan kommer du til Før med færgen fra Dagebøl - med eller uden bil

Der er som sagt ikke nogen bro eller anden vejforbindelse til Før. Færgehavnen på fastlandet ligger i den lille havneby Dagebøl (Dagebüll) ca. 12 km sydvest for Nibøl (Niebüll). Der er mulighed for at få biler og busser med på færgen og turen tager ca. 45 minutter. Flere informationer findes på færgeselskabets hjemmeside (grundlæggende information på dansk, sejlplaner og online booking på tysk). Der også mulighed for at købe billetter på havnen, men især i højsæsonen er det en god idé at reservere en plads i forvejen.

Er det muligt, at tage toget fra Danmark hele vejen til Før?

Det er faktisk muligt at rejse hele vejen fra Danmark til færgehavnen i Dagebøl med tog, idet der er enkelte forbindelser via Bramming, Tønder og Nibøl, hvor der er tog hele vejen. Rejsen vises ikke på DSB's hjemmeside (i februar 2019), men kan vises og bookes via  Deutsche Bahns hjemmeside (på tysk) hele vejen til Vyk på Før (Wyk auf Föhr). Rejsen fra Fredericia tager lidt under seks timer inkl. færgeoverfarten og indebærer fire skift. Når man ankommer til øen, kan man enten tage ø-busserne (linje 1/11 eller 2/22) til stoppestedet "Jugendherberge" eller bruge taxaerne, der står klar på havnen. Hvis I kommer med en gruppe, kan i også booke en bus fra havnen til vandrehjemmet via færgeselskabet.

Hvilke særlige betingelser skal opfyldes, når man vil bo på et tysk vandrehjem?

Husk, at der er særlige betingelser for ophold på tyske vandrehjem. Man skal være medlem af det tyske vandrehjemsforbund eller en tilsvarende international organisation. Der er mulighed for at købe et medlemskort på stedet, men det er en god idé at kontakte vandrehjemmet i forvejen for nøjagtige informationer. I kan læse mere om kravene på det tyske vandrehjemsforbunds hjemmeside (på engelsk). 

Generel information

Sted Jugendherberge Wyk auf Föhr
Fehrstieg 41, 25938 Wyk på vadehavsøen Før, Tyskland
Overnatningstype Hostel/Vandrehjem
Målgruppe Familier, Lærere / skoler, Studerende, Voksengrupper, Voksne / par, Ældre
Telefonnummer +49 4681 23 55
E-mail wyk@jugendherberge.de
Betjening på dansk Nej
Receptionens åbningstider Mandag - Søndag:
09:00-22:00
Check in tidligst 15:00
Check ud senest 10:00
Betalingsmuligheder
Alt Alt Alt Alt
Booking URL Book her!
Antal sengepladser 162
Antal værelser 45
Antal twin-værelser 45
Tager imod grupper Ja
Maksimal gruppestørrelse 162

Service og faciliteter

Adgang til offentlig transport
Busparkering
Handicapvenligt
Legeplads på stedet
Parkering
Wi-fi
Barneseng
Barnestol
Eget badeværelse i nogle af værelserne
Have
Helpension
Morgenmad
Terrasse
Vaskemaskine

Særlige informationer

Mindretalsorganisation: Nej

Andre vigtige informationer
 • Wi-fi i alle offentlige områder
 • Lukket i visse perioder om vinteren
 • Fra november af bedes der om forhåndstilmelding, da receptionen i visse vinterperioder er delvis ubemandet i åbningstiden.
 • Ø-beliggenhed - rejsen vil indebære en færgeoverfart.
 • Ved ankomst før kl. 15:00 er der mulighed for at opbevare gæsternes bagage.
 • 300 m til stranden
 • Vær opmærksom på, at der er særlige betingelser i forhold til at man skal være medlem i det tyske vandrehjemsforbund eller en international partnerorganisation (se nærmere i beskrivelsen).
Andre særlige tilbud
 • Familieværelser, delvis med eget bad og toilet. Der står også babyphones og flaskevarmere til rådighed.
 • Boldspilsplads, volleyball, basketball, bordtennis
 • Mulighed for at grille
 • Film om øen Før og Vadehavet
 • Vandrehjemmets egen strand med volleyballnet

Andre overnatningsmuligheder i nærheden

Aktiviteter i nærheden

Begivenheder i nærheden

Seværdigheder i nærheden

Spisesteder i nærheden